Müjde!.. O cezalar yeniden hesaplanacak

Karayolları Genel Müdürlüğünce 2014'te köprü ve otoyol geçişlerinde HGS etiketlerinde ya da Otomatik Geçiş Sistemi (OGS) hesaplarında yeterli bakiye olmadan geçiş yapıldığında ilgili otoyoldaki çıkış noktasına isabet eden en uzak mesafe ücretinin 10 katı ceza uygulandı

KARAYOLLARI

Genel Müdürlüğünce 2014'te köprü ve otoyol geçişlerinde HGS etiketlerinde ya da Otomatik Geçiş Sistemi (OGS) hesaplarında yeterli bakiye olmadan geçiş yapıldığında ilgili otoyoldaki çıkış noktasına isabet eden en uzak mesafe ücretinin 10 katı ceza uygulandı.Söz konusu cezalara ilişkin 14 Nisan 2015'te torba kanunda yapılan değişiklikle araç sahipleri lehine iyileştirme yapıldı. Ancak bu uygulamanın kanunun yürürlüğe girdiği tarih itibarıyla geçerli olması nedeniyle 2014 yılı HGS cezaları, söz konusu tarihteki mevzuat hükümleri gereğince yüksek tutuldu.Vatandaşların HGS cezaları nedeniyle mağdur olmaması amacıyla TBMM Genel Kurulunda perşembe günü kabul edilen Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın onayının ardından Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girecek.

Böylece 2014'te kesilen cezalar, araçların kullandıkları mesafenin 10 katı olarak yeniden hesaplanacak. HGS cezalarını yatırmayan kişiler, ödeme yapmaya gittiklerinde düşük olan ücreti ödeyecek. Daha sonra 1 Ocak-14 Nisan 2015 tarihlerindeki ihlalli geçişlere ilişkin cezalar da yeni uygulamaya göre hesaplanacak.

Karayolları Genel Müdürlüğünce köprü ve otoyollardan 2014'te ihlalli geçiş yapan 782 bini HGS abonesi 555 bini hiç abone olmayan toplam 1 milyon 337 bin araç sahibine, 825 milyon lira ceza kesildi. Söz konusu araç sahiplerine gönderilen HGS cezaları da yeni mevzuata göre hesaplanacak.

HGS geçiş sisteminde ön ödemeli sistem kullanılıyor. Geçiş sistemiyle ilişkilendirilen HGS hesaplarına para yüklemeleri, kredi kartından otomatik ödeme talimatıyla, posta çeki hesabı ödeme talimatıyla, PTT vezneleri ve PTT ATM'leri aracılığıyla HGS acentelikleri vasıtasıyla nakit ödeme şeklinde "epttavm.com" internet sitesinden de günün her saatinde yapılabiliyor.

30 Oca 2016 - 15:27 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber