Muhtarlar elçi olacak

ALANYA'DA 'Gönül Elçileri Projesi' kapsamında merkez ve belde muhtarlarıyla toplantı gerçekleştirildi.

Erkan UYSAL
Alanya Belediyesi Meclis Salonu'nda düzenlenen toplantıya Alanya Kaymakamı Erhan Özdemir'in eşi ve Gönül Elçileri Proje Koordinatörü Ayşe Özdemir, Aile ve Sosyal Politikalar İlçe Müdürü Çetin Geyik ile Sosyal Hizmet Uzmanı Sevgi Abacı Eker ve çok sayıda muhtar katıldı. Toplantıda önce konuşan Eker gönüllülerle ortak bir çalışma yaptıklarını söyledi. Eker, "Gönüllülerden uzak bir çalışma yapmıyoruz. Yaptığımız 'Gönül Elçileri Projesi' sizlerin katılımıyla olacak. Sizler mahallelerde bizim gönül elçilerimiz olarak zaten yer alıyorsunuz. Biz sizlerden Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın hizmetlerini biraz araştırmanızı istiyoruz. 'Gönül Elçileri Projesi' iki buçuk yılık bir proje. Projenin ilk altı ayında koruyucu aile öne çıkıyor" dedi.
'ÇOK FAYDALI OLACAK'
Geyik de, "Gönül Elçileri Projesi' yaşlı, engelli gruplarına yönelik güzel bir çalışma. Bu projeyi sizin desteğinizle gerçekleştireceğiz. Sizin desteğiniz olmadan bu çalışmayı gerçekleştirmemiz mümkün değil. Sizlerle, gönüllülerle birlikte hedef gruptaki insanlara hizmet götüreceğiz.  Bu proje planlı ve sürekli olacak. Günübirlik bir çalışma olmayacak. Devamlılık arz edecek. Bu projenin Alanya için çok faydalı olacağına inanıyorum" şeklinde konuştu.
'DEVLETİN TEMSİLCİSİSİNİZ'
Özdemir ise, "Bizim toplumumuzda gönülü demek komşunun kapısını çalmak demek. Muhtarlar olarak sizin özelliğiniz var. Sizler bulunduğunuz yerde devletin temsilcisisiniz. Mahallenizin bölümlerini biliyorsunuz. Ben mahalle mahalle çalışma yaptığım zaman sizlerle konuşacağım" diye konuştu.
'SİZLER DOĞAL ELÇİLERİMİZSİNİZ'
Özdemir'den sonra tekrar konuşan Eker, "Gönüllülük kavramı insanlık kadar eski. Gönüllü olmak için  bireysel ve toplumsal nedenler olabilir. Sizler ve eşleriniz bizim doğal elçilerimizsiniz. Sizler hedef kitleyi çok iyi tanıyorsunuz. Proje kapsamında size yardımcı olacak insanları bulmanız gerek. Sizin kendinize yardımcı olacak bir ekip kurmanız gerekiyor" dedi.

#

15 Mar 2013 - 16:46 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber