Müdür hakkında şok suçlama

Konaklı Mahallesi'ndeki Menderes Ortaokulu Müdürü Mustafa Akça'nın, aynı zamanda yasak olmasına karşın Akça Unlu Mamulleri adlı şirketin de müdürlüğünü yürüttüğü iddia edildi. Şikayetler üzerine Akça hakkında soruşturma açıldığı öğrenildi

Müdür hakkında şok suçlama
Müdür hakkında şok suçlama
+1
Haber albümü için resme tıklayın

KONAKLI Mahallesi'ndeki Menderes Ortaokulu Müdürü Mustafa Akça'nın, Alanya’daki yurtlara devlet okulundan öğretmen yönlendirerek buralarda ders vermesini sağladığı iddia edildi. Akça’nın şirketinin, aynı zamanda yurtların ekmek ihtiyacını karşıladığı da iddialar arasında. 2010 yılında Konaklı Mahallesi'ndeki Menderes Ortaokulu’nda göreve başlayan okul müdürü Mustafa Akça, aynı zamanda ‘Akçakonak Un ve Unlu Mamulleri Turizm İnşaat Ticaret ve Sanayi Limitet Şirketi’nin de müdürlüğünü üstlendiği ileri sürüldü. Alanya Ticaret ve Sanayi Odası’nın (ALTSO) resmi kayıtlarına göre şirket müdürü olarak görünen Akça’nın, buradaki iletişim bilgilerinde yer verdiği telefon numarasını aynı zamanda Menderes Ortaokulu’nun resmi web sayfasında da kullanması dikkat çekiyor.

KANUNEN TİCARET YAPMASI YASAK
Müdürlüğünü üstlendiği şirket bünyesindeki Akça Pastanesi adlı işyerinin ilanlarında da aynı telefon numarasını kullanan Akça’nın, kanunen yasak olmasına karşın açıkça ticari faaliyette bulunması ve şirket yöneticiliği yapması tartışma konusu oldu. Sahibi olduğu unlu mamuller şirketinden beldedeki yurtlara ekmek satışı yaptığı öne sürülen Akça’nın, aynı zamanda yöneticisi olduğu devlet okulunda görev yapan öğretmenleri bu yurtlara yönlendirerek ders vermelerini sağladığı da iddialar arasında. Akça’nın, aynı zamanda bir unlu mamuller şirketinin de müdürü olarak görev yapmasıyla ilgili iddiaların ardından inceleme başlatıldı.

'ŞAŞILACAK BİR DURUM DEĞİL'
Konuyla ilgili açıklama yapan Eğitim-Sen Antalya Şube Başkanı Kadir Öztürk, "Bu durum şaşılacak bir durum değil. Toplumsal düşünen, barış isteyen, tek adam diktasına ‘hayır’ diyenler OHAL bahane edilerek KHK ile ihraç ediliyor, ekmeğe muhtaç hale getiriliyor” görüşünü dile getirdi. Edinilen bilgiye göre olayın gündeme gelmesinin ardından Konaklı Ortaokulu Müdürü Mustafa Akça hakkında başlatılan inceleme sürüyor. Milli Eğitim Bakanlığı müfettişlerinin konuyla ilgili incelemesini tamamlamasının ardından ilgililerden bir açıklama yapılması beklenirken, Akça’nın, hem okulun resmi internet sitesinde hem de ALTSO'nun resmi kayıtlarında, ayrıca şirketinin reklamlarında aynı telefon numarasını kullanması dikkat çekiyor.

29 Mar 2017 - 19:37 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.

01

Gedevet - Gönderin şirketinde müdürlük yapsın. Genç öğretmenlerin önü açılsın.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 29 Mart 19:37

Çorum Haber