MİT Müsteşarı Hakan Fidan istifa etti

MİT Müsteşarı Hakan Fidan, 7 Haziran'da yapılacak genel seçimlerde milletvekili aday adayı olmak üzere Müsteşarlık görevinden istifa etti

BAŞBAKANLIK

kaynaklarından edinilen bilgiye göre; Fidan, Başbakanlık makamına sunduğu istifa dilekçesiyle milletvekilliği seçimlerinde aday adayı olmak için, 10 Şubat tarihinden geçerli olmak üzere MİT Müsteşarlığı görevinden ayrıldı. Fidan'ın istifa dilekçesi, Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından kabul edildi. Fidan, 25 Mayıs 2010'dan beri MİT Müsteşarı olarak görev yapıyordu.

Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK) ilan ettiği takvime göre, aday adayı olacak kamu görevlilerinin 10 Şubat 2015'e kadar görevlerinden ayrılmaları gerekiyor.

Milletvekilleri seçimlerinde aday olabilemek için bürokrasi cephesinden gelen istifalara bir yenisi daha eklendi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın MİT Müsteşarı Hakan Fidan'ın milletvekili adaylığına yaklaşımı merak ediliyordu.

Geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Erdoğan'a bu konu sorulmuş, Erdoğan ise "Düşüncelerimi Sayın Başbakanımızla paylaştım, bu konuyu açıklamak ona düşer" yanıtını vermişti.

Hakan Fidan'ın istifasıyla Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuya yaklaşımı da netleşmiş oldu. Şimdi merakla beklenen soru ise Hakan Fidan'ın AK Parti'de hangi bölgeden aday olacağı.

KARARA İLK YORUM BÜLENT ARINÇ’TAN GELDİ

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, CNN TÜRK'te istifa kararının sorulması üzerine "Yaptığı görev bence daha önemli. Eğer vekil olacaksa her vekil onun yaptığı işi yapamaz. Sıradan bir milletvekili olacaksa bence bu görev çok daha önemliydi. Şahsen kendisinin bakan olmasını uygun görmüyorum. Süpermen görevi verilmiş bir insanın bir vekil olarak parlamentoya girmesini israf olarak görürüm" ifadelerini kullandı.

07 Şub 2015 - 00:23 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber