'Milli mücadele dönemindeyiz'

SP Başkan Yardımcısı Sarıca "Yenikapı Mitingi'nde herkes gibi biz de yepyeni bir Türkiye sosyolojisi okuduk" dedi

SAADET Partisi (SP) Alanya İlçe Teşkilatı Başkan Yardımcısı Hüseyin Sarıca, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Sarıca "7 Ağustos Pazar günü Yenikapı Meydanı’nda Demokrasi ve Şehitler Mitingi’nde herkes gibi ben de yepyeni bir Türkiye sosyolojisi okudum. Mahşeri bir kalabalık vardı ve bu kalabalık daha önce bu meydanı defalarca dolduran kalabalığa benzemiyordu. Öfkeden ziyade kararlılık, heyecandan çok bilinçle yola koyulmuşluk vardı. İlk dikkat çeken şey, 5 milyona yakın bu insan selinin kahir ekseriyetinin orta gelir ya da alt gelir düzeyinde oluşlarıydı. Memlekete mideleriyle değil, gönülleriyle bağlıydılar. Her yaştan insan saatler öncesi kavurucu sıcağa aldırış etmeden miting meydanındaki yerini almıştı. Seksenlik ihtiyarlardan, 18’lik gençlere, çocuklara kadar herkes oradaydı ve yüzlerinde tarifsiz bir sevinç, gözlerinde gelecek güzel günlere dair derin bir ümit vardı" dedi.
'MEVZU VATANSA GERİSİ TEFERRUATTIR'
Gezi ile Yenikapı'yı kıyaslayan Sarıca "Gezi olaylarını hatırlayalım, işyerleri tahrip edilmiş, kaldırım taşlarına kadar sökülmüş, en yakası açımlamamış küfürler slogan diye duvarlara yazılmıştı. En önemlisi, kan dökülmüş, canlar yanmıştı. 15 Temmuz’dan bu yana sokaklarda ve meydanlarda sabahlayan halkın en ufak bir taşkınlığına şahit olan var mı? Yoktur ve olamaz da. Çünkü bu meydanlarda halk adına konuşup nutuk atanlar değil, gerçek anlamda halkın kendisi yer alıp nöbet tutuyor. Tıpkı İstiklal Savaşı, tıpkı Milli mücadele günleri gibi. Yenikapı Demokrasi ve Şehitler Mitingi olması gerekene işaret eden bir mitingdi. Millet olarak bütün farklılıklarımıza rağmen sahip çıkacak değerlerimiz olduğunu hatırlamaya vesile olmuştur. Söz konusu olan haysiyetimiz, dinimiz ve vatanımız ise diğer noktalar teferruat olabilir ancak. Bunu yaşayarak gördü bu millet" diye konuştu.

10 Ağu 2016 - 22:17 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber