MHP'den ALKÜ'ye destek sözü

Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Pınarbaşı, MHP heyetine 'Dünden Bugüne Alaaddin Keykubat Üniversitesi'ni anlattı. Toplantıya Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel de katıldı

Haber: Alper KUTAY

ALANYA Alaaddin Keykubat Üniversitesi'nin (ALKÜ) 'Dünden Bugüne Alaaddin Keykubat Üniversitesi' bilgilendirme toplantısına Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, MHP İlçe Başkanı Mustafa Türkdoğan, Alanya Ülkü Ocakları Başkanı Abil Gündoğdu, ALKÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Güneş, ALKÜ Genel Sekreteri Yrd. Doç. Dr. Yavuz Uysal, Alanya Belediyesi Başkan Yardımcısı Nazmi Yüksel, Tunahan Kasapoğlu ve Mehmet Kula, meclis üyeleri, MHP İlçe Teşkilatı yönetim kurulu üyeleri, MHP Kadın Kollar Başkanı Sevim Bulut ve ekibi katıldı.
'HER KESİMLE BULUŞACAĞIZ'
Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Pınarbaşı, üniversitenin geldiği noktayı anlattı. Amaçlarının ALKÜ’yü detaylı anlatıp üniversiteyi her kesimle buluşturmak olduğunu ifade eden Rektör Pınarbaşı, aynı zamanda katılımcıların fikir ve önerilerini alarak üniversite-toplum kaynaşmasını sağlamayı amaçladıklarını belirtti. Alanyalı Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’na hep yanlarında olduğu için teşekkür ederek konuşmasına devam eden Rektör Pınarbaşı, “Alanya'nın bir bakanı var. Bu bizim için çok büyük bir kazanım. ALKÜ'nün geldiği bu süreçte bizlere her konuda yardımcı olarak desteklerini esirgemeyen Sayın Çavuşoğlu'na müteşekkiriz” dedi.
'BAŞKAN YÜCEL HEP YANIMIZDA'
Göreve başladıktan sonra şehrin her kesiminden olduğu gibi Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel’in de her zaman desteğini gördüklerini söyleyen Rektör Pınarbaşı, "Bundan sonraki süreçte de ALKÜ'ye olan katkılarının devam edeceğine inanıyorum. Biz herkesin üniversitesi olmaya önem veriyoruz. Önceki aylarda Öğrenci Konseyi Başkanlığı seçimleri yapıldı. Olaysız ve örnek bir seçim oldu, seçimlerin tarafsız olarak yapılmasını sağladık. Seçimi huzur ve barış içinde bitirdik" diye konuştu.
'ÜNİVERSİTENİN EMRİNDEYİZ'
Rektör Pınarbaşı’ndan sonra söz alan Başkan Yücel, “Yönetim anlayışınızı takdirle karşılıyoruz. Eğitimle ilgili çalışmalarınız başta olmak üzere Alanya’ya yaptığınız katkılardan dolayı sizi alkışlıyoruz. Bundan sonraki süreçte her zaman desteklerimizle sizin yanınızda olduğumuzu bilmenizi istiyorum. Biz yönetim olarak ALKÜ'nün büyümesini istiyoruz. Biz her şeyin eğitimle çözüleceğini düşünüyoruz. Sadece yerel yönetimler değil, katıldığımız toplantılarda herkesin ALKÜ'ye destek olmasını istiyoruz. Öğrenci sayısının artması ya da ALKÜ'nün büyümesini ekonomik kaygılardan ziyade şehre katacağı sosyokültürel kazanımların daha fazla getiride bulunacağını düşünüyoruz. ALKÜ'den beklentimiz yüksek. Yeni projelerle, şehir planlamasıyla, şehrin kültürel değerlerini koruyarak, bu şehri ve yeni nesli ihya eden bir ortam yaratmanızı bekliyoruz. Bu gibi toplantılar ve istişareler bizi de mutlu ediyor. Çünkü bizler iç içe ve bir bütün olma taraftarıyız. Ben ve ekibim ALKÜ'nün emrindeyiz" dedi.
TÜRKDOĞAN'DAN DESTEK SÖZÜ
MHP İlçe Başkanı Mustafa Türkdoğan ise yaptığı açıklamada, "Nazik davetlerinden dolayı teşekkür ediyorum. ALKÜ'nün gelişmesi ve büyümesi doğrultusunda MHP tüm kademeleriyle her daim hizmet etmeye hazırdır" diye konuştu. Sunumun ardından kahvaltıya katılım gösterenlerin görüş ve önerilerini dinleyen Rektör Pınarbaşı, merak edilen sorulara cevaplar verip önerilere ilişkin notlar alarak davetlerine icabet eden katılımcılara teşekkür etti. Rektör Pınarbaşı, bu kahvaltıların diğer parti teşkilatları ve Alanya'nın resmi ve sivil kurumları, önde gelen kanaat önderleri ile devam edeceğini ve her kesim ile üniversiteyi buluşturup herkesin desteğini alan ve ortak akıl ile gelişen bir üniversite olacaklarını ifade etti.

22 Oca 2017 - 13:11 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber