Mezara kadar siyaset

Dünyadayken inandıkları siyasi ideolojilerle anılan bazı isleri vefat etmelerinin ardından mezar taşlarının oy verdikleri partilerin simgesi işleniyor

Tüm dünyada olduğu gibi siyaset ülkemizde oldukça popüler. Uğrunda ölümde olsa ideal sahibi siyasetçiler ölümü göze alıp inandıklarında vazgeçmediği özellikle ihtilal dönemlerinde ülkemizde yaşanmış ve binlerce insan bu uğurda hayatını kaybetmişti.

Hayattayken sahip oldukları siyasi ideolojilerini mezarakadar götürenlerde var. Vefat etmelerinin ardından yapılan mezar taşlarına 2 kişinin oy verdiği siyasi partilerin amblemleri işlenmesi dikkat çekti.

2002 yılından vefat eden ve Kaleyamacı Mezarlığına defnedilen Yusuf Osmanoğlu'na ait mezar taşınan MHP'nin sembolu olan 3 hilal işlenip hemen altına ise "Geldim Oğuz boyundan, Türkün şanlı soyundan, tanrım sen affet beni bütün günahlarımdan" yazılı.

Bu yıl vefat ederek Büyükhasbahçe Mahallesinde Şehitlik Mezarlığına defnedilen Ahmet Biber'in mezar taşına CHP ve sembolü olan 6 ok işlenip kırmızıya boyandı.

Bu durum ise siyasetin ahirete kadar sürdüğü yönünde yorumlandı. 

23 Ara 2013 - 15:54 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber