Meteoroloji uyardı! Bu akşam...

Marmara'nın doğusu, Batı ve Orta Karadeniz, Doğu Karadeniz kıyıları, İstanbul, Artvin ve Ardahan çevreleri ile Kırklareli'nin kıyı kesimlerinde yağış bekleniyor. Orta ve Doğu Karadeniz'de yoğun kar yağışı bekleniyor. Orta ve Doğu Karadeniz'de görülen yağışların, bugün akşam saatlerinden sonra Samsun, Ordu, Giresun, Trabzon, Rize ve Artvin'de yoğun karla karışık yağmur ve kar yağışı şeklinde etkili olması bekleniyor

YAPILAN son değerlendirmelere göre, ülkenin kuzey ve doğu kesimlerinin parçalı, yer yer çok bulutlu, Marmara'nın doğusu, Batı ve Orta Karadeniz, Doğu Karadeniz kıyıları, İstanbul, Artvin ve Ardahan çevreleri ile Kırklareli'nin kıyı kesimlerinin yağışlı, diğer yerlerin parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; akşam saatlerinden sonra Giresun'un doğusu, Trabzon'un doğusu, Rize ve Artvin çevrelerinde kuvvetli olmak üzere, Marmara ve kıyı kesimlerde yağmur, iç kesimler ile akşam saatlerinden itibaren Karadeniz kıyı kesiminde de karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde iç ve doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer pus hadisesi görüleceği tahmin ediliyor. 
Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan tahminlere göre, hava sıcaklığının tüm yurtta 3 ila 6 derece azalacağı ve mevsim normallerinin altında seyretmeye devam edeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın genellikle kuzey ve kuzeybatı yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, Marmara, Kıyı Ege, Doğu Karadeniz kıyıları ile İskenderun Körfezi'nde kuzey yönlerden kuvvetlice (30-50 Km/sa) esmesi bekleniyor.
  Bazı illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle:
  Ankara: Parçalı ve az bulutlu 6
  İstanbul: Parçalı, zamanla çok bulutlu, öğle ve akşam saatlerinde yağmurlu 10
  İzmir: Parçalı ve az bulutlu 14
  Adana: Parçalı ve az bulutlu 18
  Antalya: Parçalı ve az bulutlu 20
  Samsun: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra yağmur, zamanla karla karışık yağmur ve iç kesimleri kar yağışlı 10
  Trabzon: Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerinden itibaren karla karışık yağmur ve iç kesimlerinin kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; doğu ilçelerde kuvvetli olması bekleniyor 8
  Erzurum: Parçalı bulutlu -3
  Diyarbakır: Parçalı ve az bulutlu 10

Orta ve Doğu Karadeniz'de yoğun kar yağışı bekleniyor
METEOROLOJİ Genel Müdürlüğü, yapılan son değerlendirmelere göre; Orta ve Doğu Karadeniz'de görülen yağışların, bugün akşam saatlerinden sonra Samsun, Ordu, Giresun, Trabzon, Rize ve Artvin'de yoğun karla karışık yağmur ve kar yağışı şeklinde etkili olmasının beklendiğini açıkladı.
Meteoroloji Genel Müdürlüğü'ndan yapılan açıklama şöyle; "Yapılan son değerlendirmelere göre; Orta ve Doğu Karadeniz'de görülen yağışların, bugün akşam saatlerinden sonra Samsun, Ordu, Giresun, Trabzon, Rize ve Artvin'de yoğun karla karışık yağmur ve kar yağışı şeklinde etkili olması bekleniyor. Kıyı kesimde hafif bir örtü yapması beklenen kar yağışlarının, iç ve yüksek kesimlerde yer yer 20 cm'nin üzerinde yeni örtü yapacağı tahmin ediliyor. 08.12.2016 Perşembe günü öğle saatlerinde etkisini kaybetmesi beklenen yoğun kar yağışlarının oluşturabileceği ulaşımda aksamalar, buzlanma, görüş mesafesinde azalma, yüksek ve eğimli bölgelerde çığ tehlikesi gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır."

07 Ara 2016 - 12:36 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber