Meteoroloji'den yağış uyarısı

Yapılan son değerlendirmelere göre, ülkemizin kuzey, iç ve doğu kesimlerinin parçalı yer yer çok bulutlu, Karadeniz, Doğu Anadolu'nun doğusu ile Kocaeli, Sakarya, Yalova, Bilecik, Sivas, Çankırı, Bingöl ve Siirt çevreleri, Kırklareli'nin kıyı ilçeleri, İstanbul'un kuzey ve doğusu, Ankara'nın kuzey ilçeleri ile Batman'ın doğu ilçelerinin yağmur ve sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Rize, Trabzon'un doğu ilçeleri ve Artvin'in kuzey ilçelerinde kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli (21-75 mm/12 saat) olması beklenmektedir

METEOROLOJİ Genel Müdürlüğü'nden alınan tahminlere göre, hava sıcaklığı kuzey, iç ve doğu kesimlerde 3 ila 6 derece azalacak, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacak. Rüzgarın genellikle kuzey ve kuzeydoğu, Doğu Akdeniz kıyılarında güney ve güneybatı yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, Marmara ve Kıyı Ege'de kuvvetli (30-60 km/saat) olarak esmesi bekleniyor.
Bazı illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle:
  Ankara: Parçalı ve çok bulutlu, kuzey ilçeleri hafif yağmur ve sağanak yağışlı 18
  İstanbul: Parçalı yer yer çok bulutlu, kuzey ve doğu kesimleri hafif yağmur ve sağanak yağışlı 20
  İzmir: Parçalı ve az bulutlu 24
  Bursa: Parçalı bulutlu 22
  Adana: Az bulutlu ve açık 29
  Antalya: Az bulutlu ve açık, öğle saatlerinden sonra parçalı bulutlu 28
  Samsun: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı 19
  Trabzon: Parçalı yer yer çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı (Yağışların doğu ilçelerinde kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli olması beklenmektedir.) 19
  Erzurum: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra aralıklı yağmurlu 13
  Diyarbakır: Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı ve çok bulutlu 26

24 Eki 2016 - 10:36 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber