Mehmetcik ateş altında doğuma götürdü

Mehmetçik, Hakkari Çukurca İlçesinde doğum sancıları tutan bir kadını, PKK’lı teröristlerin patlayıcılarla yollarını kestiği bir ortamdan helikopterle hastaneye yetiştirdi. Hamile kadın sağlıklı bir doğum gerçekleştirirken helikopterle hastaneye götürülmesi an be an fotoğraflandı

TÜRK Silahlı Kuvvetleri, son günlerde saldırılarını artıran terör örgütüne karşı etkin operasyonlar düzenlerken, doğum sancıları çeken bir vatandaş için nefes kesen bir operasyona imza attı. Hakkari Çukurca'da bölücü terör örgütü, trafoları patlatıp elektriği kesip ve bolmabalamalarla yolu trafiğe kapatınca hastası olan vatandaşlar çaresiz kaldı. Bu sırada Lahican Kaçar adlı kadının doğum sancıları tuttu. Kaçar'ın imdadına sıcak çatışmalara giren Mehmetçik yetişti.

Ancak doğum sancısı tutan kadını almaya giden helikopter, teröristlerin yoğun ateşi altında kaldı. Terörist grup yoğun ateş alınarak, helikopterin güvenliği sağlandı. Hakkari devlet hastanesine sevdeline Kaçar, sağlıklı bir bebek dünyaya getirdi.

Yerel kaynaklardan alınan bilgiye göre, dün akşam saat 19:00 sularında Hakkari Çukurcu yolunun Şine Köprüsü mevkiinde bölücü terör örgütü, trafoları havaya uçurup elektriği kesti ve el yapımı bombalar patlatılarak yol trafiğe kapatıldı. Hastası olan ve acilen bir yere gitmek zorunda kalan vatandaşlar bir anda kapana kasılmış halde karanlıkta kaldı.

İşte tam bu sırada 22 yaşındaki hamile Lahican Kaçar adlı kadının doğum sancıları başladı. Çukurca Devlet Hastahanesi'nde yapılamayacağına karar verilen riskli doğumun, Hakkari Devlet Hastahanesi'nde yapılması için sevk kararı verildi. Ancak elektrikler kesik ve yollar kapalı olunca Hakkari'ye gidemeyen Lahican Kaçar, riskli gebeliği nedeniyle bir anda ölüm riski altında kaldı.

HELİKOPTERİN PİLODU TEHDİDİ GÖĞÜSLEDİ

İşte tam bu sırada Kaçar'ın imdadına TSK yetişti. Bölge halkı, askeri yetkililere ulaşarak yardım istedi. O sırada bölgede operasyonlar yürüten ve sıcak çatışma içinde bulunan TSK birimleri, nefes kesen bir operasyona imza attı. Havadan sevkin doğurduğu tehdide aldırmadan, helikopterini havalandıran TSK, Lahican Kaçar'ın naklinde terör örgütünün taciz ateşiyle karşı karşıya kaldı. Helikopterin bölgeye varışı esnasında teröristlerde yoğun taciz altında kalan asker, anında karşılık verdi.

Bir süre sonra sonra TSK birimleri, teröristleri bölgeden uzaklaştırdı. Zamana karşı yarışan TSK, sedye ile taşıdığı Kaçar'ı 3’üncü Piyade Tümen Komutanlığı'nca tahsis edilen askeri helikopterle Çukurca’da konuşlu bulunan 2’nci Hudut Tugay Komutanlığı'ndan alarak Hakkâri Devlet Hastanesi'ne sevkini gerçekleştirdi.

TEHDİT VATANDAŞA HİZMETİMİZİ ETKİLEMEZ

Kaçar burada gerçekleştirilen cerrahi operasyonla doğum yaptı. Anne Kaçar nefes kesen operasyonun ardından sağlıklı doğan bebeğini kucağına aldı. Yerel askeri kaynaklar, "Türk Silahlı Kuvvetleri her zaman olduğu ve bundan sonra da olacağı gibi her zaman, içinden geldiği, yetiştiği milletine hizmet etmekte kararlı. Hiçbir tehdit TSK’yı bundan geri koyamayacak. Bu kararlılık teröristle mücadelede de aynen devam ediyor ve edecek. Bölge halkı bunu çok iyi biliyor; seslendiremeseler de gözlerindeki TSK’ya karşı duydukları sevgi ve muhabbet bunun en güzel ispatı" ifalerini kullandı.

01 Ağu 2015 - 17:07 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber