Mecliste HES tartışması

Alanya Belediye Meclisi'nin Şubat ayı olağan meclis toplantısı gerçekleştirildi. Mecliste, Gevne Çayı üzerine kurulması planlanan HES konusunda tartışma yaşandı

- Yasin ARAZ

ALANYA

Belediye Meclisi, aylık olağan meclis toplantılarının Şubat ayı ayağını, dün Alanya Belediye Meclis Salonu'nda gerçekleştirdi. Meclise, Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel başkanlık ederken, Adalet ve Kalkınma Partisi'nden (AKP)  Erol Fazlıoğlu, Ertuğrul Akay, Ahmet Büküş ve Mehmet Şenli, Cumhuriyet Halk Partisi'nden (CHP) Eray Erdem ve Nefise Develioğlu, Milliyetçi Hareket Partisi'nden (MHP) de Adem Er ve Kerim Aydoğan meclise katılmadı. Meclisin açılışına CHP Antalya Milletvekili Niyazi Nefi Kara ve CHP İlçe Başkanı Ali Takavüt de katıldı. Meclisin açılışından önce Alanya Belediyesi Yayınları'nın ikinci ürünü olan "Osmanlı Devri’nde Alanya" isimli kitap meclis üyelerine tanıtıldı. Kitapta, Alanya'nın Osmanlı dönemindeki durumunu anlatan 2 bin 230 belge bulunuyor. Meclisin devamında gündeme ilişkin maddeler görüşüldü.

'ÜCRETSİZ ALAN TAHSİSİ YAPMAYALIM'

Plan ve Bütçe Komisyonu'nun gündem maddelerinde Alanya Belediyesi'ne Mustafa Naci Yılmaz tarafından hibesi talep edilen 2000 model Mitsubishi marka bir adet kamyonet hibesi de kabul edildi. Görüşmelerin devamında, Akdeniz Elektrik Dağıtım A.Ş. Yatırım Direktörlüğü tarafından, Çıplaklı ve Konaklı mahallelerinde bulunan park alanlarına trafo yapılması talebi, oy çokluğuyla meclisten geçti. Karara itiraz eden CHP Grubu, "AKEDAŞ halkımızdan yeterince para alıyor. Biz de bu noktada AKEDAŞ'tan para almalıyız. Bizlere kendilerinin değil, devletin para aldığını söylüyorlar ancak devletten de herhangi bir açıklama yok. Bu noktada bizler de bazı adımlar atmalıyız" derken, Başkan Yücel, "Düşüncenizde özgürsünüz ancak ileride bu durumun 'Alanya Belediyesi hizmetin önüne engel oldu' gibi algılanabilme durumu var. Bu gibi ifadelerle karşı karşıya kalmamak adına adımlar atmalıyız. Sonuçta bu alan AKEDAŞ'a değil, TEDAŞ'a tahsis edilecek. Devlete vereceğimiz bir alan" yorumunda bulundu.

BAŞKAPTAN: HAYIRLI OLMASIN

Karapınar Mahallesi sınırları içerisinde bulunan Gevne Çayı üzerine Gevne-Karapınar Hidroelektrik Santrali'nin (HES) inşası amacıyla hazırlanan Uygulama İmar Planı talebi, Alanya Belediye Meclisi'nde reddedildi. AKP'nin kabul, CHP'nin ret, MHP'nin de çekimser oylarıyla Meclis'e sunulan kararname, çevreye vereceği olumsuz etkilerden dolayı reddedildi. Maddenin mecliste görüşülme süreci de tartışma konusu oldu. Maddeye 'Evet' oyu veren AKP'li üyeler, oy çoğunluğu ile CHP grubundan üstün olmasına rağmen, çekimser oy kullanan MHP grubunun meclisin kararı almada gerekli olan salt çoğunluğu sınırın altına düşürmesi nedeniyle karar redde düştü. Kararın ardından "Hayırlı olsun" diyen Yücel'e AKP'li Kerim Başkaptan "Hayırlı olmasın" diyerek yanıt verdi. Görüşmelerin ardından dilek ve temennilere geçildi. Bu bölümde söz alan CHP'li Meclis Üyesi Gökhan Sipahioğlu bütün meclis üyelerini, bugün için planladıkları dostluk ve dayanışma yemeğine çağırdı. Bütün meclis üyelerini bugün saat 18.00'de Dinek'te bulunan Löküs Restoran'a davet eden Sipahioğlu "Meclis dışında da görüşelim ki dostluk ve kardeşlik duygularımızı pekiştirelim. Bu manada bütün meclis üyelerimizi programa bekliyoruz" dedi.

02 Şub 2016 - 15:03 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber