Meclis'te aşıklar atıştı

Siyasetçilerin birbirine laf atmasına alışık olunan Meclis'te bu kez sıra dışı bir etkinlik düzenlendi.

Meclis, milletvekillerine ve personele yönelik düzenlediği kültürel etkinliklere bir yenisini daha ekledi. Bu çerçevede, ''Ozanların dilinden Türk halk şiiri'' etkinliği düzenlendi. Etkinliğe katılan, UNESCO tarafından 2008'de ''Yaşayan İnsan Hazinesi'' ilan edilen aşık Şeref Taşlıova, ozan arkadaşları Aşık Kulnuri ve İsmail Aladağlı ile birlikte atıştı. 

Aşıklar, sazlarına ve sözlerine, aşık dilinde ''hoşgeldiniz'' anlamına gelen  ''divanla'' başladı. Taşlıova, ''Bu türkü şöleni bitene kadar bizim misafirimizsiniz'' dedi. Aşıklar ''divanın'' arkasından güzelleme dalında ''koşmalar'' söyledi. Taşlıova, Kulnuri ve Aladağlı, sazlı, sözlü sohbetin en sonunda da atışma (karşılaşma) yaptı. 

Aşıklar, güncel meselelerle ilgili şiirle sohbet etti. Aşık Kulnuri, ''koşmalarda'' ''Bu köy bizim köy değil'' diyerek, Gümüşhane'nin Kelkit İlçesi'ndeki köyünün nasıl değiştiğini anlattı. Aladağlı da koşmasında, ''Biz de doğu ile batı ile işim olmaz. Bizde birlik ve beraberlik güzeldir'' dedi. 

TBMM Genel Sekreter Yardımcısı Haydar Çiftçi, yaptığı konuşmada, ''Madem kültürel etkinlikler yapıyoruz, o zaman biz de kültürümüzü, geleneğimizi temsil edecek aşıkları çağıralım'' dediklerini söyledi. 

Milletvekillerinin ilgi göstermediği etkinliğe sadece AK Parti Kars Milletvekili Yunus Kılıç katıldı. Kılıç, etkinliğin sonunda Aşık Şeref Taşlıova'ya plaket verdi.

#

04 Mar 2013 - 17:43 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber