Matematik LYS-1 sona erdi

Lisans Yerleştirme Sınavı (LYS) maratonu devam ediyor

LİSANS Yerleştirme Sınavı (LYS) maratonu devam ediyor. Uğur Hazırlık Matematik Bölümü uzmanları dün yapılan Matematik-Geometri sınav sorularını değerlendirdi. Uğur Hazırlık ÖSYS Koordinatörü Gülay Hasdemir, 2014 LYS 1 matematik ve geometri sınavının tamamlandığını söyledi. Hasdemir, "Sınavdan çıkan öğrencilerden aldığımız bilgilere göre, onları uğraştıran, uzun işlemli, matematik bilgi alt yapısı sağlam olan öğrencileri ayırt edebilecek seçici sorular olduğu anlaşılıyor. Bunun yanında tüm öğrencilerin rahatlıkla doğru yanıtlayabileceği sorular da yer alıyor. Toplamda 80 soru yanıtlayan öğrenciler için okuduğunu anlama, yorumlama, işlem yapma hızları da zamanı kullanma açısından ayırt edici oluyor” dedi.
'BİRBİRİNE YAKIN SORU ÇIKTI'
Uğur Hazırlık Matematik Bölüm Başkanı Adil Kurt da, "LYS-1 Matematik testinde 9'uncu, 10'uncu, 11'inci ve 12'nci sınıf konularının tümünden ve müfredat içinden sorular soruldu. Bu soruların çözümlerinin temel bilgiye, ispata ve yoruma dayalı olduğunun bilgisini sınava giren öğrencilerden öğrendik. LYS-1 Geometri testinde ise 10'uncu 11'inci ve 12'nci sınıf konularından birbirine yakın sayıda soru çıktı. Geçmiş yıllara göre 12'nci sınıf konularından bu sene daha fazla soru soruldu. Konuları teorik olarak bilen öğrenciler, soruları rahatlıkla çözdü" şeklinde konuştu.
'TEK BAŞINA YETERLİ DEĞİL'
Uğur Hazırlık Rehberlik Koordinatörü Nazik Kösegil ise, "Matematik–Geometri (LYS 1)  oturumuna MF 1, MF 2, MF 3, MF 4, TM 1, TM 2, TM 3 puan türüne göre öğrenci alan yükseköğretim programlarını tercih edecek adaylar katıldı. Önümüzdeki hafta bu sınava katılan adaylardan MF 1, MF 2, MF 3, MF 4 puan türüne göre öğrenci alan yükseköğretim programlarını tercih edecek adaylar Fen Bilimleri (LYS-2) sınavına, TM 1, TM 2, TM 3 puan türüne göre öğrenci alan yükseköğretim programlarını tercih edecek adaylar ise Edebiyat-Coğrafya 1 (LYS-3) sınavına katılacak. Eğer aday hem MF 1, MF 2, MF 3, MF 4 hem de TM 1, TM 2, TM 3 puan türüne göre öğrenci alan yükseköğretim programlarını tercih edecek ise her iki oturuma da katılmak zorunda. Dolayısıyla LYS-1, hem MF hem de TM puanlarının oluşumunda tek başına yeterli değildir. Adayların önümüzdeki hafta yapılacak LYS-2 ve LYS-3 oturumlarını düşünmeleri, her iki oturumun sonucuna göre puanlarının ve sıralamalarının oluşacağını dikkate almaları gerekiyor. Önümüzdeki bir haftayı öğrenciler yine deneme çözerek ve eksikliklerini kapatmaya çalışarak geçirmeliler" diye konuştu.

18 Haz 2014 - 10:13 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber