Masrafı azaltmak için bakın ne yaptı

Antalya'nın Kemer İlçesi'nde günübirlik yat işletmecisi 36 yaşındaki Erdem Dumlupınar, masraflarını azaltmak için yatta güneş enerjisi kullanmaya başladı. Dumlupınar, bu sayede yılda ortalama 10 bin lira tasarruf sağlayacağını söyledi.

KEMER'DE turizm sezonuna hazırlanan günübirlik tekne işletmecisi Erdem Dumlupınar, 163 kişi kapasiteli 'Mega Star' adlı yatında güneş enerjisi kullanmaya karar verdi. Kriz nedeniyle sancılı geçmesi beklenen turizm sezonundan en az zararla çıkmak isteyen Dumlupınar, yattaki ampul, dolap ve müzik sisteminin elektrik ihtiyacını güneş panelleriyle karşılamaya başladı. Yaklaşık 8 bin liraya mal ettiği güneş panellerini İstanbul'daki bir firmadan sipariş eden Dumlupınar, montajını kendi yaptı.
ÜÇ GÜNEŞ PANELİ KURDU
Sadece gündüz tura çıktığı için yatında gece elektrik ihtiyacı olmayan Dumlupınar, kurduğu sistem sayesinde yılda yaklaşık 10 bin lira tasarruf sağlayacağını söyledi. Güneş panellerini kurmadan önce akaryakıtla çalışan jeneratörle bu ihtiyacını karşıladığını kaydeden Erdem Dumlupınar, kurduğu 3 güneş panelinden elde edilen elektriğin 2 aküde toplanıp, ihtiyaç olan noktada kullanıldığını vurguladı.
'HER TÜRLÜ İHTİYACIMIZA KARŞILIK VERİYOR'
16 yıldır bu sektörde çalıştığını anlatan Erdem Dumlupınar, "Giderlerimizi biraz daha kısmak için yenilenebilir güneş enerjisi kullanmamız tavsiye edildi. Birkaç firmadan fiyat alıp en uygunuyla anlaştık. Güzel de oldu, her türlü ihtiyacımıza karşılık veriyor. 3 dolabımızı çalıştırıyoruz, müzik tesisatımızı, muhtelif lambalarımızı, her şeyimizi aynı anda çalıştırabiliyor. Tabi acil durumlarda jeneratörle destekliyoruz. Diğer arkadaşları da yenilenebilir enerjiye davet ediyorum" diye konuştu.
'EŞİM VE ÇOCUKLAR YARDIMCI OLUYOR'
Yatta ailesiyle birlikte çalıştığını aktaran Erdem Dumlupınar, şöyle dedi:
"Yatta toplamda 2 gemici, 1 aşçı, 1 yardımcı personel, 1 de barmen ve kaptan olmak üzere 6 personel çalışıyor. Ağabeyim ile ortağız, eşim ve çocuklar da yardımcı oluyor. Yaz sezonunda, okulların olmadığı zamanlarda, hemen hemen her gün yattalar. Böyle güzel bir aile şirketimiz var."

21 Mar 2016 - 15:40 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.

01

nusret enser vıkıngen yatcılık - Tebrıkler dostum senınle gurur duyurum

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 21 Mart 15:40

Çorum Haber