'Market ve pazar servisi kalkmalı'

Türkiye Esnaf ve Sanatkârları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, “Market ve pazar servisleri acilen kaldırılmalı. Mahalleden taşınmasına karşıyız. Anonslarla, el ilanlarıyla vatandaşları kaçak olarak taşıyorlar” dedi

BÜYÜK süpermarketlerin, alışveriş merkezlerinin (AVM) ve sosyete pazarlarının müşterilerini taşımak için servis kullanmalarının küçük esnafa ve taşımacı esnafına zarar verdiğini söyleyen TESK Genel Başkanı Palandöken, “Market ve pazar servisleri acilen kaldırılmalı. Mahalleden taşınmasına karşıyız. Anonslarla, el ilanlarıyla vatandaşları kaçak olarak taşıyorlar. AVM veya sosyete pazarına gitmese bile insanlar servisleri kullanıp işlerini görmeye gidiyorlar.
'KÜÇÜK ESNAF BÜYÜK ZARARDA'
Hiç düşünmüyorlar ki; dolmuşçuya, otobüsçüye, taksiciye zarar veriyoruz. En önemlisi yapılan denetimlerde belgelerinden herhangi biri eksik olan taksici ve minibüsçü esnafının araçları iki ay parka çekilirken, alenen korsan taşımacılık yapan AVM servisleri hiçbir denetime tabi tutulmuyor. Yetkililerden bu haksızlığı bir an evvel önlemesini bekliyoruz” diye konuştu. Bu sorunun geçmişte de gündeme geldiğini ve belediyelerin belli düzenlemeler yaptığını belirten Palandöken, “Marketlerin, AVM'lerin ve sosyete pazarlarının servis araçları personel taşımak için ruhsat alıp müşterilerini taşıyorlar. AVM, zincir market ve sosyete pazarı servislerinin yaptığı gerçek anlamıyla bir toplu taşıma faaliyeti ve bu faaliyetin kuralları belli.
'BARİ FİŞİNİ GÖSTERENİ TAŞIYIN'
Mahalle aralarında anonslarla, el ilanlarıyla müşteri toplayan servisler dolmuş, otobüs, taksi gibi çalışmaya başladı. Taşıdıklarının hepsi de alışveriş yapmaya gelmiyor. Başka işlerini görüp evlerine gidiyorlar. Eğer servis yapılacaksa hiç değilse alışveriş yapmış, fişini göstereni evine götürün. Ama gelmesi için taşımayın. Taşımacı esnafımızın kârı her geçen gün düşerken, bu haksız rekabetin bitirilmesi gerekli. Ayrıca, vergi kanunlarına göre bir hizmet bedelsiz olarak sunulsa dahi bunun için KDV ödenmesi gerekirken, AVM servislerinin vergi mükellefiyeti bile bulunmuyor. Açıkça hem vergi kaçağına neden olup hem de korsan taşımacılık yaptıkları halde hiçbir denetime tabi tutulmamaları çok üzücüdür” ifadelerini kullandı.

28 Kas 2016 - 20:23 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.

03

hasan - Halka hizmet verenlerin hizmeti engellenmesin. Kasap, manav eskiden halkı kazıklardı. Şimdi alternatifleri çıktı iyi oldu. Önemli olan bakkal

manav kendine çeki düzen versin. Kaliteli ve ucuz mal satsın. AVM lerin hizmetini engellemek halkı kazıklamak demektir.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 28 Kasım 20:23
02

yanılıyorsunuz - avm'ler tek tüfek kalırsa tekelleşir. tekelleşince de lobi vs. ile istediği fiyatı dayatır. asıl o zaman kazıklanırsınız. ayrıca, yabancı mağazalardan aldığınız para kent dışına çıkar. size hizmet olarak geri dönmez!

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 28 Kasım 20:23
01

mevlüt - avm de 1 tl olan şey markette 3 tl neden bana kazık atıyorsun mahalle bakkalı ben sana neden sahip çıkayım daha fazla kazık at diye mi iki kelime öğrenmişler esnaf kan ağlıyor hiç esnaf şükür ediyor diyeni duydun mu SEN

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 28 Kasım 20:23

Çorum Haber