Lokantadaki tenor

Katıldığı ses yarışmasında oylama sonucu birinci olan Hasan Doğru, Zonguldak’ın gururu oldu

YAKINLARI, yetenek yarışmasında birinci olan Doğru’ya destek verdi.Zonguldak’tan Kurban Bayramı tatili için gittiği İstanbul’da, 'O Ses Türkiye' Yarışması elemelerine katılan Bülent Ecevit Üniversitesi Opera Bölümü mezunu Hasan Doğru, Kastamonulu rakibi Abdullah Civliz ile birlikte finale kaldı. Boş vakitlerinde Kozlu ilçesindeki kendilerine ait aile lokantasında çalışanlara yardım eden Doğru, arkadaşlarının sürprizi ile yarışmaya katıldı. Yarışmada kendisini ispatlayarak jüri ve Türkiye’nin desteğini gören Doğru, halk oylaması ile O Ses Türkiye Yarışmasının şampiyonu oldu.

“TELEFONDA KONTÖR DAHİ BIRAKMADIK”

Hasan Doğru’nun finaldeki performansını izleyerek birinci gelmesinden mutluluk duyan komşusu Muhammet Erez, şunları söyledi: “Hasan mahallemin çocuğudur. İlkokul, ortaokul ve üniversiteyi burada okudu. Lokantada kasada çalışırdı. Babası arkadaşımızdır. Kendisi komşumuzdur. Lokantada şarkılar söylerdi. İngilizce söylerdi. Biz anlamazdık. Onu seyrediyorduk. Tiyatrolarda gördük. En son canlı yayında hiç durmadan mesajlar gönderdik. Telefonda kontör dahi bırakmadık. Sürekli mesajlar gönderdik. Birinci olduğunda çok mutlu oldum.”
Hasan Doğru’nun ailesine ait lokantada öğle yemeğini yiyen Murat Başar ise şunları söyledi: “Hasan temiz bir kardeşimiz. Emeği ile performansı ile bilgi birikimiyle hak etti. Hasan’ı yıllardır tanırım. Kendi haline temiz kalpli, iyi niyetli bir çocuktu. Herkese gülücük saçardı. Böyle mütevazi bir kardeşimizin, böyle bir yeteneğin büyük bir değer olduğunu düşünüyorum. Allah gönlüne göre versin. Bizim de gurur kaynağımız oldu. Kendi memleketimden böyle bir ismin çıkması beni gururlandırdı. Bazen gizli kapaklı şarkı söylüyordu. Bizi görünce de utanıyordu.”
Lokantaya öğle yemeği için gelen Sinan Aydın da lokantada çalışanlarla Hasan’ın sevincini paylaştı. Aydın, Hasan'ı mahalleden tanıdığını belirterek sözlerini şöyle sürdürdü: "Kendisine biz de oy gönderdik. Birinci olduğumda sevindim. Sonuçta Kozlu çocuğuydu. Lokantada çalışıp şarkılar söylüyordu. Bizi görünce susuyordu. Utangaç birisiydi. Biraz da çekingendi. Ama temiz ve dürüst çocuktur.”
Yarışmanın şampiyonu Hasan Doğru’ya verilecek ödüllerin yanı sıra albüm çalışması da yapılacak.

21 Oca 2014 - 14:29 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber