Lavrov Alanya'da

Dün akşam önce Alanyalı Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, ardından Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov GZP'ye indi. Bugünkü zirvede turizm, tarım ve inşaat sektörleri de ele alınacak

Lavrov Alanya'da
Lavrov Alanya'da
+2
Haber albümü için resme tıklayın

Lavrov Alanya'da

ALANYALI Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov dün akşam Alanya'da bir araya geldiler. Çavuşoğlu ve Lavrov, Alanya'da dün akşam başlayıp bugün devam edecek olan Türkiye-Rusya Ortak Stratejik Planlama Grubu Beşinci Toplantısı'na katılıyor. Başbakan Binali Yıldırım'ın 5-6 Aralık'ta Rusya'ya yapacağı ziyaret öncesi düzenlenen bu önemli toplantıda, ikili ilişkiler ve uluslararası gündem, ayrıca Türk turizmi ve tarım sektörüne uygulanan bazı kısıtlamaların masada olması bekleniyor.

TURİZM ANA GÜNDEM OLACAK

GEÇEN
yıl yaşanan uçak düşürme hadisesinin ardından ikili ilişkilerde başlayan yeni dönemde ilk kez yapılacak toplantıda, ekonomi, enerji, turizm ve savunma sanayisinde işbirliği konularının yanısıra Ukrayna ve Suriye'deki son durumun da ele alınması bekleniyor. İkili ilişkilerde iyileşme adımları çerçevesinde Rusya'dan Türkiye'ye gelen turist sayısının yeniden 4,5 milyona ulaşmasına yönelik çalışmaların da ele alınacağı toplantının Alanya'da yapılması, değeri milyon dolarlarla ifade edilecek bir tanıtım anlamına geliyor. 

DOMATES SERASI GEZDİRİLECEK

MEYVE
-sebze üretimi konusunda da önemli bir kent olan Alanya'da düzenlenecek bu toplantıda, Rusya'da kısıtlamaya tabi olan Türk gıda ve tarım ürünlerine dair yasakların kaldırılması, Türk şirket ve işadamlarına getirilen sektörel kısıtlamaların iptal edilmesi gibi konuların da gündeme gelmesi bekleniyor. Konaklı'da bir domates serası gezdirilecek olan Lavrov'dan ayrıca kendi elleriyle domates toplaması istenecek. Lavrov'un Alanya ziyaretiyle 2017'de Rus turist patlaması yaşanması, inşaat ve tarımın da canlanması umuluyor.

İLGİLİ HABERLER
İşte Lavrov'un programı
'Lavrov'a kimlik önerisini sunacağız'



30 Kas 2016 - 18:12 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.

02

mustafa - helal olsun Çavuşoğlu,alanya nın reklamı bu kadar güzel yapılamazdı,tebrikler,bir alanya lı olarak gurur duydum.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 30 Kasım 18:12

Çorum Haber