Lansmana Erdoğan ve Davutoğlu da katılacak

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, UNESCO tarafından Gaziantep’in “Dünya Gastronomi” şehri ilan edilmesinin lansmanının Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakanı Ahmet Davutoğlu’nun katılacağı programla yapılacağını söyledi

GAZİANTEP

Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Gaziantep’in UNESCO tarafından gastronomi kenti seçilmesi sürecini anlattı. Gaziantep’in UNESCO’ya girmesinin lansmanının Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Davutoğlu’nun katılacağı bir programla yapılacağını söyleyen Şehin, “UNESCO Yaratıcı Şehirler Ağı gastronomi kenti ile ilgili daha önce hazırlanan raporların zayıf kaldığı ve bundan dolayı raporun teknik alt yapısının kuvvetlendirilerek yeni bir lobi çalışmasıyla bu işin başarılabileceğini gördük. Özellikle Dışişleri birimimiz, Kültür Daire Başkanımız ve ekibimizle beraber bunun önce bir profesyonel destek alınarak bir teknik altyapı oluşturulması gerektiğini gördük. Hocalarımızdan da destek alarak kuvvetli bir altyapı oluşturduk. UNESCO’nun başında daimi bir büyükelçi var, sayın Botsalı. Sayın Botsalı ile Paris’te yaptığımız çalışmayla daimi temsilcilikle beraber bu işin milli komitenin başkanlığıyla çalışmayı başlattık. Yaklaşık 15 aylık ciddi bir çalışma yapıldı. Hem oradaki teknik altyapı hem de ciddi bir lobi çalışması. UNESCO’nun uluslararası yaptığı bütün toplantılardan sonra kendi ustamızı götürüp, Gaziantep mutfağını, tarlasını, yemeklerini, özellikle yerel yemekleri, kazan yemekleri orada sunacak ortamı sağlayıp bu çalışmayı yakından takip ettik ve en sonunda geçen perşembe akşamı Sayın Büyükelçimiz, Dışileri Bakanımız ve Kültür Bakanımız aradılar. Gaziantep mutfağının önce diğer mutfaklarla yarıştığını ve diğer dünya mutfaklarıyla yarıştığını ve bu an içerisinde şu anda dünyanın en önemli mutfakları arasında olduğunu, Gaziantep’e hayırlı olması gerektiğini söyledi. Gastronomide aldığımız bu tescille beraber önümüzde yeni bir dönem başladı” ifadelerini kullandı.

GAZİANTEP ASYA BELEDİYELER BİRLİĞİ TOPLANTISINA EV SAHİPLİĞİ YAPACAK

Bu sene bütün Asya’daki belediye başkanlarının toplantısının ev sahipliğini Gaziantep’in yapacağını da söyleyen Başkan Şahin, “Gaziantep’in ilan edildiği Asya Belediyeler Birliği toplantısı inşallah bu yıl içerisinde bütün belediye başkanlarımızın katılımıyla yapmış olacağız. Hışva Han’ın yapımında biz yine ödül aldık. Bu da kentimize hayırlı uğurlu olsun. Bu yapı da Avrupa’da seçkin restorasyonlar arasına girdi. Bu aslında UNESCO’nun da habercisi oldu. Avrupa Birliği’nde böyle bir program hazırlıyor. Bütün şehir grupları birbirleriyle yarışıyor. Yaklaşık 1 yıl önce şehrimize geldiler. Türkiye’de 5 mutfak kenti içinde yarıştığını ve ilk 5’e girdiğini bize söylediler. Bizde Gaziantep’in ilk 5’te değil, birde olması gerektiğini iddia ettik. Bu konuda yaptığımız bütün çalışmaları onlara anlattık ve burada da Türkiye birincisi olduk, bu da aslında UNESCO’nun ilk işaretiydi. İnşallah Avrupa’dan gelecek turistler açısından da bize iyi bir vizyon kazandırmış oldu. Bu gördüğünüz çalışmalar sonucunda bunlar oluyor” şeklinde konuştu.

14 Ara 2015 - 21:48 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber