Laboratuvar maliyete takıldı

Gazipaşa Ziraat Odası Başkanı Yusuf Çelik, Toprak Tahlil Laboratuvarı ile ilgili açıklamada bulundu

EKONOMİSİ tarıma dayalı ilçede bugüne kadar neden Toprak Tahlil Laboratuvarı kurulmadığı yönündeki soruyu yanıtlayan Başkan Yusuf Çelik, laboratuvarın kurulma maliyetinin fazla olmasıyla birlikte çiftçiye yansıtılacak tahlil bedelinin fazla olacağını belirtti. Başkan Çelik, "Toprak Tahlil Laboratuvarı kurulması için önceki dönemlerde de girişimlerde bulunuldu. Ancak bir laboratuvarın kurulma maliyeti yaklaşık 500-600 bin lirayı geçebiliyor. Ziraat Odası olarak bizim bu laboratuvarı kurma imkanımız yok. Devlet desteği ile kurulabilir. Bu seferde laboratuvar içinde çalışacak mühendis ve çalışanları ile birlikte laboratuvarın masrafı aylık 20 bin lirayı bulacak. Yılda ise 240 bin lira civarında masrafımız olmuş olacak. Bizim odamızın bu kadar geliri yok ki biz bu masrafı karşılayalım. Bu masrafı çıkarmamız için laboratuvarda yapılacak 1 tahlilden en az 500 lira filan almamız gerekecek. Bu kadar ağır bir para yüküyle de kimse tahlil yaptırmaz. Bu nedenle de ilçemizde henüz bir Toprak Tahlili Laboratuvarımız yok" dedi.
ÇİFTÇİLERİMİZİ MAĞDUR ETMEYİZ
Gazipaşa'da bir laboratuvar olmasa da çiftçilere bu konuda gerekli yardımı sağlayacaklarını belirten Başkan Çelik, "Manavgat Ziraat Odası ile toprak tahlili konusunda anlaşma yaptık. 20 Ağustos tarihine kadar bize toprak örneklerini getiren çiftçilerimizin tahlillerini Manavgat’a götürerek yaptıracağız. Orada bir tahlili 60 lira karşılığında bir bedel ile yaptıracağız. Böylelikle vatandaşlarımız da bu konuda mağdur olmayacak. 20 Ağustos'a kadar toprak tahlili yaptırmak isteyen vatandaşlarımız örnek topraklarını odamıza getirerek başvuru yapabilirler. Toplu olarak belli aralıklarla Manavgat'a toprak göndereceğiz. Burada bir laboratuvarımız olmasa bile çevre ilçelerde bulunan laboratuvarlardan ihtiyacımızı karşılamaya devam edeceğiz" şeklinde konuşarak, çiftçilerin mağdur olmamaları için çalıştıklarının altını çizdi.

28 Tem 2017 - 21:09 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber