Kurultay bugün başlıyor

Çağdaş Gençlik Merkezi Birimi Genel Kolaylaştırıcısı Gönül Uzal, bugün Alanya'da ÇYDD Türkan Saylan 18'inci Gençlik Kurultayı'nın başlayacağını söyledi

- Erkan UYSAL

UZAL  "Türkiye'nin dört bir yanından 70 şubeden yaklaşık 250 genç Alanya'da bir araya gelecek. Bugün, 9 10 ve 11 Mayıs tarihlerinde 'ÇYDD Türkan Saylan 18'inci Gençlik Kurultayı'nı Alanya Hedef Resort Otel'de gerçekleştireceğiz. Kurultayın konusu "Türkiye'nin EğitimPolitikası" olup okul öncesi eğitimden 4+4+4 sistemine, mevcut sınav sistemlerinden üniversitelerin eğitiminin kalitesine, özel eğitimden öğretmenlik mesleğine kadar çok önemli konularda aylardır yaptığımız çalışmaları bir araya getirecek ve çağdaş gençliğin eğitim politikası önerisini oluşturacağız. 2011 yılında İzmit'te gerçekleştirdiğimiz "Anayasa Önerisi" başlıklı kurultay çalışmamız sonucunda oluşturduğumuz anayasa taslağını TBMM'ye sunmuştuk. Bu yıl da oluşturacağımız eğitim politikası önerimizi TBMM'ye ve ilgili diğer kurumlara iletmek de bir diğer önemsediğimiz nokta. Kurultayımız süresince Türkiye'nin çağdaş eğitimcileri bilgi ve tecrübe aktarımı yapacak ve bizlere yol gösterecek. Kurultayda Eğitimci, Eğitimciler Derneği eski Genel Başkanı ve siyasetçi Mustafa Gazalcı köy enstitülerini anlatacak. Hacettepe Üniversitesi Öğretim Üyesi Eğitmen Dr. Tülay Üstündağ da öğretmenlik mesleği ve Türkiye'de öğretmen olmayı anlatacak" dedi.

07 May 2014 - 16:33 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber