'kürtaj butonu' kaldırıldı

İzmir'de kürtaj uygulanan tek kamu hastanesinde kürtaj sessiz sedasız kaldırıldı. Online kayıt sisteminde 'kürtaj butonu' kaldırılınca bu konuda yapılan tüm tetkik ve hizmetlerin durduğu belirtildi

İZMİR

Barosu , Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin ek binası olarak Konak’ta hizmet veren kadın doğum ünitesinde kürtaj başvurularının geri çevrildiğini ifade ederek hem Başbakanlık’a hem de İzmir İl Sağlık Müdürlüğü’ne başvurdu.

Başvuruda Medula sisteminde kürtaj kayıt bölümünün silinmiş olduğu yönünde şikâyetler ulaştığı belirtilerek “Yasal olarak belirlenmiş 10 haftalık sürede kürtaj talep edenlere hizmet veren yegane kurum olan hastanenizde böyle bir durumun varlığı, kişi hak ve özgürlüklerini ihlal edeceği gibi bu duruma sebebiyet verenlerin hukuki ve cezai sorumluluğunu gündeme getirecektir” denildi. Başbakanlık’a ve İl Sağlık’a yöneltilen sorular Baro Başkanı Ercan Demir tarafından yapılan Başbakanlık’a ve İzmir İl Sağlık Müdürlüğü’ne yapılan bilgi edinme başvurusunda, şu sorular yöneltildi:

Medula sisteminde kürtaja ilişkin kayıt butonu kaldırıldı mı?

Kaldırıldı ise nedeni ne?

Söz konusu hastaneye 20 Şubat 2014 tarihi ile 24 Şubat 2014 tarihleri arasında kürtaj için başvuru yapıldı mı?

Yapıldı ise sayısı ne?

Başvuru yapıldı ise başvurulara ne şekilde yanıt verildi?

Başvurulara olumsuz yanıt verilmiş ise nedeni ne?

Kürtaj talepli gelen başvurular nereye yönlendirildi?

Yasal süresi içinde kürtaj talebi ile gelen hastalara hangi hastaneler hizmet veriyor?

Bu olumsuz durum var ise başhekimliğinizce herhangi bir girişimde bulunuldu mu?

Doğumevi yetkilileri ise Radikal’e geçen perşembeden beri kürtaj uygulamasının pasif durumda olduğunu, tetkik ve hizmet veremediklerini belirtti.

26 Şub 2014 - 10:12 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber