Kurban Bayramı tatili ne zaman başlıyor? Kurban kesmenin önemi nedir?

Kurban Bayramı tatilini uzatma kararı verildi. Tatil ile ilgili Bakanlar Kurulu tarafından alınan karara göre, Kurban Bayramı tatili 10 güne çıkarıldı. Vatandaşlar tarafından da tatilin uzatılması yönünde bir talep vardı. Kurban Bayramı’nda köprü ve otoyollar da ücretsiz olarak vatandaşlara hizmet verecek

KURBAN Bayramı tatilinin 10 güne çıkarılması ile tatilcilerin de yüzü güldü. Kurban Bayramı tatili 26 Ağustos tarihinde başlayacak ve 4 Eylül Pazartesi günü de sona erecek. Bayram tatili ile ilgili yapılan açıklamada emekli maaşlarının da bayram öncesinde ödeneceği bilgisi paylaşıldı. Bayram nedeniyle uçak ve otobüs biletleri de tükenmeye başladı.

KURBAN BAYRAMI TATİL TAKVİMİ

Kurban Bayramı tatili 10 güne çıkarıldı. Bakanlar Kurulu tarafından alınan karara göre, Kurban Bayramı arefe günü yani 31 Ağustos Perşembe tam gün tatil edildi. 28 Ağustos Pazartesi ve 29 Ağustos Salı günleri de tam gün tatil ilan edildi. 26 Ağustos’ta başlayacak olan Kurban Bayramı tatili 4 Eylül Pazartesi günü bitecek. 
26 Ağustos Cumartesi – Hafta sonu tatili
27 Ağustos 2017 Pazar – Hafta sonu tatili
28 Ağustos 2017 Pazartesi günü (Birleştirildi)
29 Ağustos 2017 Salı günü (Birleştirildi)
30 Ağustos 2017 Çarşamba – Zafer Bayramı / Resmi tatil
31 Ağustos 2017 Perşembe – Kurban Bayramı arefesi (Birleştirildi)
Kurban Bayramı 1.  Günü - 1 Eylül 2017 Cuma 
Kurban Bayramı 2.  Günü - 2 Eylül 2017 Cumartesi 
Kurban Bayramı 3.  Günü - 3 Eylül 2017 Pazar 
Kurban Bayramı 4. Günü - 4 Eylül 2017 Pazartesi

KURBAN KESMENİN ÖNEMİ

Kurban sözlük anlamı olarak yaklaşmak, Allah’a yakınlık sağlamaya vesile olan anlamındadır. Dini bir terim olarak ise ‘’ibadet maksadıyla belirli vakitte belirli şartları taşıyan hayvanı usulen boğazlamak ya da bu şekilde boğazlanan hayvan’’ anlamına gelir. Kurban kesenler tarafından Allah’ın emirlerine boyun eğilir ve kulluk bilincinin korunduğu canlı olarak ortaya konur. Kurban, mali bir ibadettir. Ferdi olarak ve toplumsal olarak birçok açıdan fayda sağlar.

KURBAN KESECEK OLANLARIN TAŞIMASI GEREKEN ŞARTLAR

Kurban kesecek kişilerin gerekli şartları taşıması gereklidir. Bu şartlara, kurbanın vücub şartları denir. Bu şartlar şunlardır;
1 – Müslüman olmak
2 – Buluğa ermiş olmak ve akıllı olmak
3 – Yolcu durumunda olmamak
4 – Belli bir seviyede mali gücü olmak

Hanefilerden Ebu Hanife ve Ebu Yusuf ile Maliki, Hanbeli mezheplerine göre kurban ile yükümlü sayılabilmek için akıl ve buluğ şartı olmayıp gerekli mali güce sahip küçük çocuklar ve akıl hastaları için kanuni temsilcilerince kurban kesilmesi gereklidir. Bu fakihler, kurbanın mali ibadet oluşu ve başta fakirler olmak üzere üçüncü şahısların haklarının gözetilmesi hususunu ön planda tutmuşturlar.

20 Ağu 2017 - 17:56 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber