Kirpi formülü! Geçiş artık konvoyla

Diyarbakır-Bingöl karayolunda PKK yandaşları yol kesince farklı bir formül bulundu. Araçlar konvoy eşliğinde yoldan geçiyor, zırhlı kirpiler eşlik ediyor

DİYARBAKIR-Bingöl karayolunun 5 gündür trafiğe kapatılması ve bir uzman çavuşun kaçırılmasının ardından bölgede yoğun güvenlik önlemleri alındı. Diyarbakır'ın Hani ilçesi ile Lice ilçeleri arasında ulaşım zırhlı araçların eşliğinde gerçekleştiriliyor. Her iki ilçenin girişi ve çıkışlarında güvenlik noktası oluşturan Jandarma, 20-30 araç bir araya geldikten sonra onları zırhlı kirpiler eşliğinde gidecekleri yere ulaştırıyor.

TEK BAŞINA SEYEHAT YOK

 Diyarbakır'da PKK'nın gençlik yapılanması YDG-H ile bazı örgüt sempatizanları tarafından yapılan yol kapatma eylemi devam ediyor. Bingöl Diyarbakır karayolunun kapalı olması nedeniyle alternatif olarak kullanılan Hani yolu dün akşam kapatılarak bir uzman çavuş kaçırıldı. Bunun üzerine Hani ilçesinde güvenlik önlemi alan jandarma, araçların tek başına seyahat etmesine izin vermiyor. Hani ile Lice arasında araçlara kirpi ve kobra tipi zırhlı araçlar eşlik ediyor. Diyarbakır’dan Lice’ye gitmek isteyen vatandaşlar Hani girişinde güvenlik noktasında bekletiliyor. Daha sonra konvoy oluşturuluyor. Oluşturulan konvoya kirpi ve kobra tipi zırhlı araçlar eşlik ediyor. Diyarbakır'ın kuzeyindeki tek açık yol olan Hani’nin bir daha kapanmaması için böyle bir uygulamanın başlatıldığı belirtiliyor. Konvoy dışında hiçbir aracın geçişine izin verilmiyor.

28 May 2014 - 16:33 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber