Kılıçdaroğlu'ndan Alanyalılara dua önerisi

Adana'nın Aladağ İlçesi'nde 12 kişiye mezar olan yurda karanfil bırakan Kemal Kılıçdaroğlu, Uğur Mumcu Meydanı'nda toplanan 90 bin kişiye hitap etti.

KEMAL Kılıçdaroğlu, Ege Denizi'nde Türkiye'ye ait 18 adaya Yunanistan'ın bayrak çektiğini söyledi. Hükümete bu durumu sorduklarını belirten Kılıçdaroğlu sözlerine şöyle devam etti:
"Soruyoruz, bizim daha büyük işimiz var diyorlar. Nedir sizin işiniz Erdoğan'a başkanlığı getireceğiz diyorlar. Bir ülke satılarak bir ülke pazarlık yapılarak başkanlık gelmez. Başkanlığı da getirmeyeceğiz bu ülkeye. Arada bir bizim milliyetçiliğimizle de uğraşıyorlar. Hiç kimse unutmasın, herkes şunu çok iyi bilsin Cumhuriyet Halk Partisi'nin milliyetçiliği Kıbrıs'ın Beşparmak Dağları'na yazılmıştır, Akdeniz'in sularına yazılmıştır. Ve daha önemlisi bu Türkiye hepimizin ülkesi, hepimizin işinin aşının olması lazım. Her evde huzurun bereketin olması lazım. Sokaklarda tanımadığımız insanlara bile güler yüzlü selam vermek lazım. Bir ülkede huzur var mıdır yok mudur? Bunun tek bir göstergesi vardır bir ülkede kadınların yüzü gülüyorsa bilin ki o ülkede huzur vardır. Eğer kadının yüzü gülmüyorsa bu ülkede huzur yoktur. Bu ülkede bereket yoktur."
"AYAKKABI KUTULARINDAKİ DOLARLARI BOZDURUN"
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın halkın dolarları Türk lirasına çevrilmesi isteğini de hatırlatan Kılıçdaroğlu konuşmasını şöyle tamamladı:
"Şimdi diyorlar ki dolarları bozdurun. Yastık altında para mı bıraktınız Allah aşkına. Sen ayakkabı kutularındaki dolarları bozuldun mu? Sen önce onları bir bozdur bakalım. Sanıyorlar biz onları unuttuk. Biz onları unutmadık, unutturmayacağız onları. Mustafa Kemal Atatürk'ün girişimcilikten ilham aldığı kent Adana'dır. Adana bir anlamda Cumhuriyetin en önemli kentlerinden birisidir. Bereketli toprakları var Adana'nın. Çukurova'sı, sanatçıları, sinemacıları, tiyatrocuları var. Sanata damga vurmuştur. Sadece Adana'da değil bütün Türkiye'de bütün dünyada damgasını vurmuştur. Abidin Dino'su vardır, Yaşar Kemal'i vardır. Her Adanalı bir İnce Mehmet'tir. Her Adanalı yiğit, her Adanalı bayrağına saygı duyar."
"TÜRKİYE'Yİ TERÖR BELASININ İÇİNE SOKTULAR"
Ak Parti'nin 14 yıl bu ülkeyi yönettiğini ve Türkiye'nin sorunlarını çözemediğini söyleyen Kılıçdaroğlu, "Terör belasının içine soktular Türkiye'yi. Dış politikada çuvalladılar. Şimdi ekonomik krizle karşı karşıyalar. Meydanlar dolduruyorlar, aman aman dolarları bozdurun. Ya, dolar sizde bozduracaksanız siz bozdurun. Vatandaşın cebinde para yok para" dedi. Kılıçdaroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:
ALANYALILARA HANGİ DUAYI ÖNERDİ
"Türkiye'de 6 milyon işsizimiz var. Türkiye'ye turist gelmiyor diyorlar. Niye gelsin kavganın olduğu yere turist mi gelir. Hukuk güvencesi olmayan yere turist mi gelir. Alanya'da esnaf turist duasına çıkıyor. Onlara şu mesajı gönderdim, 'Duaya çıkın AKP gitsin diye' o zaman turiste de gelir bereket de gelir. Atatürkçülüğün iki temel kuralı vardır. Bir, özgürlük ve bağımsızlık. Mustafa Kemal Atatürk der ki, 'Özgürlük ve bağımsızlık benim karakterimdir. Ben ülkemin bağımsızlığını ve özgürlüğünü her şeyin üstünde tutarım' der. İkinci ayağı ekonomidir. Üreten Türkiye. Bir ülke üretirse güçlüdür bir ülke üretirse dünyada saygınlığı olur. Bir ülke üretirse bağımsızlığı korur. Ne diyor, Gazi Mustafa Kemal Atatürk savaş meydanlarında kazanılan zaferler ekonomik zaferlerle taçlandırılmadıkça ülke bağımsızlığını koruyamaz. İzin verirseniz onun bir cümlesini burada okumak isterim. 'Çalışmadan yorulmadan üretmeden rahat yaşamak isteyen toplumlar evvela haysiyetlerini sonra hürriyetlerini ve daha sonra da İstiklal ve istikballerini kaybetmeye mahkumdurlar'. Bunun için üretmek önemlidir, bunun için alın teri önemlidir. Üreteceğiz ki güçlü olalım diyoruz. Ürettirmediler, fabrikalar arka arkaya kapandı. Böyle yaparsanız Türkiye'yi G20'den de çıkaracaklar. Çağdaş dünyanın uygar dünyanın bir parçası olmak istiyoruz. Biz Ortadoğu'nun kanın gözyaşının parçası olmak istemiyoruz. Elbette Ortadoğu'yu kucaklayacağız. Elbette ki oradaki saygıda kusur etmeyeceğiz. Elbette onların kalkınmasına her türlü katkıyı vereceğiz, demokrasinin güçlenmesini isteyeceğiz. Ama biz her şeyden önce Gazi Mustafa Kemal'in söylediği çağdaş uygarlığı aşmak zorundayız ve çağdaş uygarlığa aşacağız. Ne istiyoruz kendi ülkemizde? Huzur içinde yaşamak istiyoruz ne istiyoruz bu ülkede aç ve açıkta kimse kalmasın istiyoruz. Ne istiyoruz? Kadın erkek eşit olsun istiyoruz. Ne istiyoruz? Bütün çocukları anneler güler yüzle sabah okula göndersinler istiyoruz. Her evde bereket olsun her evde tencere kaynasın istiyoruz. Ne istiyoruz? Düşünce özgürlüğü istiyoruz, insanları düşüncelerinden ötürü hapse atmayalım diyoruz. Ne istiyoruz? Hapishanelerinde gazeteci olmasın istiyoruz." 

03 Ara 2016 - 18:37 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.

04

Mehmet sahinkaya - Cok sey istiyoruz ama bu istekler sadece sozde kaliyor

Konusuluyor ve unutuluyor sayin kilictaroglu bos vaadler .

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 03 Aralık 18:37
03

ahmet - biz alanya lılar asla seni dikkate bile almayız,halen paralel örgütün yalanlarıyla siyaset yapıyorsun(ayakkabı kutuları v.s),ayrıca hdp li dostların ile sana ülkemizi asla böldürtmeyeceğiz!!!!.......ezan dinmez!bayrak inmez!vatan asla bölünmez!!!!!

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 03 Aralık 18:37
02

MAHMUT - GEÇ BUNLARI BE ADAM,BOŞ BOŞ KONUŞUP MİLLETİN VAKTİNİ ALMA

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 03 Aralık 18:37
01

VELİ baba - çok kimiksin kılıçdaroğlu,sgk yı batırdın.chp yi batırdın Allah korusun yanlışlıkla bir de ülkenin başına geçsen yandıkkk

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 03 Aralık 18:37

Çorum Haber