Kettle kireçten nasıl arındırılır?

Mutfağın vazgeçilmezlerinden kettle (su ısıtıcı), zamanla kullanıma bağlı olarak kireçle kaplanır

MUTFAĞIN

vazgeçilmezlerinden kettle (su ısıtıcı), zamanla kullanıma bağlı olarak kireçle kaplanır. Bu kireç parçaları ısınan suyla birlikte yemeklere ya da kahve ve çaylara da aktarılır.

Mutfakta en sık kullanılan aletlerden biri olan su ısıtıcının kireçten arındırılması hem uzun kullanımı hem de kirecin yiyecek ve içeceklerinize karışmaması için önemlidir. Besinlerinize karışan kireç kötü bir tat bırakacaktır. Bunu engellemek için su ısıtıcınızı düzenli olarak temizleyin.

Su ısıtıcısı nasıl temizlenir?

Su ısıtıcısını elma ya da üzüm sirkesi ile temizleyebilirsiniz. Su ısıtıcısına bir bardak sirke ile kireçli alanı kaplayacak kadar su koyun. Suyu bir iki kez kaynatın. Kaynadıktan sonra ısıtıcıyı kapatın ve suyun ılınmasını bekleyin. Böylece kireç çözülecektir. Suyu boşaltın ve ısıtıcıya temiz su ekleyin. Bu halde birkaç kez daha çalıştırın. Böylece sirke tadı da geçecektir. Eğer eve sirke kokusu yayıldıysa, camları açarak evi havalandırın.

Kireçten kurtulmak için limon tuzu da kullanabilirsiniz. Sirke ile temizlediğiniz gibi, sirke yerine limon tuzu kullanarak, aynı yöntemle kireci temizleyebilirsiniz. Suya 1-2 yemek kaşığı limon tuzu ilave etmeniz gerekir. Bu işlem bittikten sonra da ısıtıcıyı birkaç kez temiz suyla çalıştırın. Bu işlem sirkeden daha kokusuzdur.

Son olarak, kireç çözücü kimyasal maddeler kullanabilirsiniz. Kimyasal maddeler sağlığa zarar verebilmektedirler. Bunun için ilk iki yöntemin kullanılması tavsiye edilir.

Bu yöntemleri kullanarak ısıtıcınızı kireçten arındırabilirsiniz. Böylece daha uzun süre kullanım imkanına kavuşursunuz.

EvHayat.com

19 Şub 2015 - 17:36 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber