Kerry'den gece yarısı sürpriz 'Türkiye' telefonu

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bugün saat 11.00'de İstanbul Atatürk Havalimanı'ndan Washington'a hareket edecek. Erdoğan'nın ABD’de camii açılış törenine katılımını da içeren bu ziyareti, ikili değil uluslar arası bir toplantıya katılım boyutu taşıyor

ERDOĞAN'IN bu ziyareti öncesinde, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile 28 Mart akşamı, ABD Dışişleri Bakanı Kerry arasındaki telefon görüşmesi dikkat çekti.

Diplomatik kaynaklardan alınan bilgilere göre; Kerry görüşmede, Türkiye'de meydana gelen terör saldırılarına ilişkin başsağlığı mesajını iletti.

Görüşmede, Suriye'deki son gelişmeler, terör örgütü DAEŞ ile mücadele konusunda atılan ortak adımlar, Irak ve Libya başta olmak üzere Ortadoğu'daki gelişmeler, Kıbrıs ve Rusya konuları gündeme geldi.

Görüşmede ayrıca, PKK ve diğer terör örgütleriyle mücadelede işbirliğinin arttırılması hususları hakkında da görüş alışverişinde bulunuldu.

29 Mar 2016 - 09:41 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber