Kerkük’ten kardeş geliyor

Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, Kerkük Belediye Başkanı Serdar Ali Hasam ve beraberindeki işadamlarını makamında ağırladı

ALANYA Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, Kerkük Belediye Başkanı Serdar Ali Hasam, Başkan Yardımcısı Hatem Musa, Meclis Üyesi Cevdet Zulal, işadamları Mustafa Keys Salihi, Necmettin Güzelcioğlu, Nebil Kerküklü, Zafer Sönmez ve Tarık Öztürk’ü makamında ağırladı. Alanya’nın sosyal, tarihi, kültürel ve coğrafi yapısı ile yönetim şekliyle ilgili Başkan Yücel’e sorular yönelten Kerkük Belediye Başkanı Ali Hasam, ilk defa geldiği Alanya’yı çok beğendiğini söyledi. Alanya ile kardeş şehir olmak istediklerini belirten Hasam, “Birkaç gündür Alanya’dayım. Alanya çok güvenli ve huzurlu bir şehir. Kerkük’ün de Alanya gibi olmasını temenni ediyorum. Kerkük’te emniyet sağlandığı zaman Türkiye’deki şehirlerle ekonomik, turizm ve spor alanlarında işbirliği yapmak istiyoruz” dedi. Hasam, ziyaretlerinin anısına Osmanlı’dan kalan 5 bin yıllık Kerkük Kalesi’nin camdan yapılan plaketini Başkan Yücel’e sundu. Başkan Yücel ise mevkidaşı Hasam’a ziyareti için teşekkür ederek, Alanya Kalesi’nin tarihi gravürünü hediye etti.

29 May 2015 - 17:12 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber