Kendi işlerini kuracaklar

İŞKUR Alanya'nın düzenlediği 'Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi'ne katılarak kendi işini kurmak isteyen biri yedek 26 kişinin başvuruları kabul edildi

 İŞKUR Alanya Hizmet Merkezi’nce, 19 Eylül-2 Ekim tarihleri arasında 25 kişiye kendi işini kurabilmeleri ya da işletmesini geliştirebilmeleri için 'Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi' verilecek. İŞKUR Alanya Hizmet Merkezi Müdürü Selami Harman, başvuru süresinin 15 Eylül Pazartesi sona erdiğini ve kursa katılacak 25 adayın belirlendiğini açıkladı. 62 kişinin projeden yararlanmak için başvurduğunu belirten Harman, “Seçmeler, İŞKUR, Akdeniz Üniversitesi (AÜ) ve Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) yetkilileri tarafından yapıldı. Seçmeler sonucunda eğitime katılmaya hak kazananlar 10 gün sürecek olan girişimcilik eğitimlerini AÜ Alanya İşletme Fakültesi dersliklerinde alacak. Girişimcilik eğitim programına katılanların katılımcı zaruri gideri, iş kazası ve meslek hastalığı sigortası primi, bakmakla yükümlü olunan kişi durumunda olmayanlar için Genel Sağlık Sigortası prim giderleri kurumumuzca karşılanacak. Kendi işyerini kurmak isteyenlerden eğitimi tamamlayanlara KOSGEB tarafından işletme kuruluş giderleri desteği olarak 3 bin TL, kuruluş dönemi makine, teçhizat, ofis donanım ve yazılım desteği 15 bin TL, işletme giderleri desteği 12 bin TL olmak üzere toplam hibe tutarı 30 bin TL verilecek. Yeni girişimci desteğinin belirtilen 30 bin TL’si geri ödemesiz. 70 bin TL geri ödemeli sabit yatırım desteği olmak üzere toplam 100 bin TL’ye kadar destek veriliyor. Girişimcilerin bu desteğe başvurabilmeleri için eğitim sürecini tamamlamış olmaları ve hazırlayacakları iş planını KOSGEB’e sunmaları gerekiyor” dedi.

17 Eyl 2014 - 03:39 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber