Kazakistan'a FETÖ uyarısı

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Kazakistan'ın, Fethullahçı Terör Örgütü (FETÖ) ile mücadelede de Türkiye'nin yanında yer alacağından emin olduklarını söyledi

Haber: Alper KUTAY
TÜRKİYE
Kazakistan Yüksek Düzeyli Stratejik İşbirliği Konseyi 3. toplantısı hazırlıkları kapsamında Ortak Stratejik Planlama Grubu 3. Toplantısı, Kazakistan'ın Almatı şehrinde yapıldı. Alanyalı Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile Kazakistan Dışişleri Bakanı Erlan İdrisov, baş başa görüşmenin ardından heyetler arası görüşmeye başkanlık etti. İki bakan daha sonra ortak basın toplantısı düzenledi. Kazakistan'ın bağımsızlığının 25. yılını kutlayan Bakan Çavuşoğlu, bu süre içinde ülkenin, Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev liderliğinde kat ettiği mesafeden memnuniyet duyduklarını ve takdir ettiklerini söyledi. Bakan Çavuşoğlu, Nazarbayev'in, FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişiminden sonra Türkiye'yi destekleyen açıklamalar yaptığını, Türkiye'yi ziyaret eden ilk liderlerden biri olduğunu hatırlatarak, "Kardeş Kazakistan'ın FETÖ ile mücadelede de Türkiye'nin yanında olacağından eminiz" dedi. Kazakistan Dışişleri Bakanı Erlan İdrisov da FETÖ ile mücadelede Kazakistan'ın aldığı tedbirlere ilişkin bir soruya, ortak çalışma grubunun faaliyetlerine başladığı yanıtını verdi.

20 Eki 2016 - 22:33 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber