Kazak operatör battı

Kazakistan'ın en büyük tur operatörü Travelsystem tüm çalışmalarını askıya aldı

KAZAKİSTAN'IN

en büyük tur operatörü Travelsystem tüm çalışmalarını askıya aldı. Kazakistan Turizm Yatırım ve Geliştirme Bakanlığı'na bağlı Sanayi Departmanı Müdürü Timur Duysengaliev, şirketin yöneticilerinin Avrupa'ya uçtuğunu ve şirket ofislerinin kapalı olduğunu aktardı.

Timur Duysengaliev, şirketin Air Astana ve Kazakistan'da onlarca seyahat acentesi ile direkt sözleşmesi olması sebebiyle olayın pazarda büyük bir şok etkisi yarattığını belirtti. Duysengaliev, şirketin partnerlerine para ödememesi sebebiyle Türkiye'de 600-1000 arası müşterinin otellerden tahliye edilebileceğini, 80 yolcunun da ülkeye geri dönüşünde sorun yaşanabileceğini açıkladı.

MAĞDUR SAYISI NET DEĞİL

Duysengaliev, Bakanlık ve Sivil Havacılık Komitesi'nin mağdur durumda kalan insan sayısını belirmeye çalıştığını ve yakın zamanda verileri açıklayacaklarını söyledi. Duysengaliev, Türkiye Konsolosluğunda çalışanları uyardıklarını ve şimdi bundan sonraki zamanlarda gerçekleşecek çıkışları engellemeye çalıştıklarını söyledi.

ANTALYA UÇUŞLARI İPTAL

Yaşananların ardından hava yolu şirketi Air Astana, Travelsystem ile olan anlaşmasını iptal ettiğini duyurdu. Şubat 2015'te gerçekleşen anlaşmaya göre, 31 Mayıs-29 Eylül tarihleri arasında Astana'dan Antalya'ya karşılıklı 53, 26 Mayıs-29 Eylül tarihleri arasında ise Almaty'den  Antalya'ya karşılıklı 37 uçuş gerçekleşecekti.

19 HAZİRAN'A KADAR UÇACAK

Air Astana, hukuksal olarak yükümlülük altında olmamasına rağmen mağduriyeti azaltmak sebebiyle 19 Haziran'a kadar olan uçuşları gerçekleştireceğini açıkladı. Hava yolu şirketi, dönüşleri 19 Haziran sonrasına kalan yolcular için 100 dolarlık indirimli tek yönlü uçak bileti hizmeti de sunacak.

06 Haz 2015 - 10:17 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber