Kaymakamlara büyük operasyon

Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'nın (FETÖ/PDY) mülkiye yapılanmasına yönelik soruşturma kapsamında 16 kaymakam hakkında daha gözaltı kararı verildiği, zanlılardan 3'ünün tutuklu bulunduğu bildirildi.

TOKAT Cumhuriyet Başsavcılığınca FETÖ/PDY'nin mülkiye yapılanmasına  yönelik yürütülen soruşturma genişletilerek devam ediyor. 100, 101 ve 102. dönem  kaymakamlarına yönelik soruşturmada gözaltına alınan 84 kaymakamdan 44'ünün  tutuklandığı, 40'ının ise etkin pişmanlık hükümlerinden faydalanarak itirafçı  olduğu belirtildi.

16 KAYMAKAM DAHA ARANIYOR

 "99. dönem kaymakamlar imamı" olarak değerlendirilen ve örgütün  şifreli haberleşme programı ByLock'u kullanan Faruk kod adlı M.G. ile "bayan  kaymakamlar ve kaymakamların eşlerinin imamı" olduğu öne sürülen karısı N.G. de  gözaltına alınarak Tokat'a getirildi.

BAKANLIKLARDA ÜST DÜZEY İSİMLER DE VAR

Soruşturmada M.G. ile İçişleri ve diğer bakanlıklardan üst düzey 17  yöneticinin irtibatlı olduğu belirlendi. Soruşturma çerçevesinde 16 kaymakam  hakkında daha gözaltı kararı verildiği, bunlardan 3'nün tutuklu olduğu öğrenildi.   FETÖ/PDY'nin mülkiye yapılanması soruşturmasında Kayseri'de gözaltına  alınan eski Beytüşşebap Kaymakamı Kadir Güntepe ve eşi Z. Güntepe'nin ise  emniyetteki işlemleri sürüyor.

20 Oca 2017 - 11:11 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber