Katar'a başsağlığı diledi

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamad Al Sani'nin dedesi Halife bin Hamad Al Sani'nin vefatı dolayısıyla Katar halkına başsağlığı diledi

Haber: Alper KUTAY
ALANYALI
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, taziye mesajını Twitter hesabından paylaştı. Katar eski Emiri Halife bin Hamad'ın vefatının derin bir üzüntüyle öğrenildiğini belirten Alanyalı Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, mesajında, "Merhuma Allah'tan rahmet diliyor, kederli ailesine ve kardeş Katar halkına başsağlığı ve sabır niyaz ediyoruz" ifadesine yer verdi. Öte yandan Sudan Dışişleri Bakanı İbrahim Ahmed Abdel Aziz Ghandour'un 26 Ekim'de Türkiye'ye resmi bir ziyarette bulunacağı, Bakan Çavuşoğlu ile görüşeceği bildirildi. Bakan Ghandour'un 26 Ekim'de Türkiye'ye yapacağı ziyaretin 15 Temmuz 2016 tarihinde akim bırakılan darbe girişimi sonrasında Sudan Hükümeti'nin Türkiye ile dayanışmasını göstermesi bakımından önem taşıdığı belirtilerek, Bakan Çavuşoğlu'nun Sudanlı karşıtıyla yapacağı görüşmelerde tarihi ve kültürel bağlar temelinde, Afrika'da önemli bir ortak olarak görülen Sudan ile Türkiye'nin ikili ilişkilerinin yanı sıra bölgesel konuların ele alınmasının planlandığı bildirildi. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun bu görüşmenin ardından 27 Ekim'de Estonya'ya bir ziyaret gerçekleştireceği de gelen haberler arasında.

24 Eki 2016 - 21:05 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber