'Kask hayata bağlar'

ALANYA'DA son iki günde yaşanan ve ölümle sonuçlanan motosiklet kazalarının ardından Alanya'da motosiklet deyince akla gelen ilk isimlerden olan Ankara Speed Motors sahibi Mustafa Küncü motosiklet sürücülerine uyarıda bulundu.

-Akın BAYCAN
Alanyalı motosiklet sürücülerinin kaskın önemini halen kavrayamadığını belirten Küncü, “Aslında bu işin mantığı çok basit. Bir otomobil sürücüsü için emniyet kemeri neyse motosiklet sürücüsü içinde kask odur. Her ikisi de sürücüyü hayata bağlayan bir unsurdur. Ancak halkımız sadece polis ceza yazmasın mantığıyla piyasada satılan 15-20 TL tutarındaki kaskları tercih ediyor. Yani polisi akıllarınca atlatmış oluyorlar. Fakat ölümü atlatmak o kadar kolay değil” dedi. Küncü takılan kaskın da kaliteli olmasına dikkat çekerek, “Kask sizi darbeden korur yani ölümle sonuçlanacak bir kazadan yaralı kurtulmanızı sağlayabilir. Bu nedenle bindiğiniz motosikletin marka ve modeli önemli değil önemli olan motosiklette kullandığınız koruyucu aksesuarlardır" dedi.

#

24 Oca 2011 - 00:00 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber