Karaya oturan tekne yan yattı

Marmaris'dei Ayın Koyu'nda, içinde 8 Türk yolcusu bulunan 'Levant' adlı gulet, kayalıklara çarptıktan sonra karaya oturarak yan yattı. Tekneden denize yakıt sızıntısı olurken büyük panik yaşayan yolcular başka bir tekneyle Bodrum'a gönderildi

MUĞLA'nın Marmaris İlçesi'ndeki Ayın Koyu'nda, içinde 8 Türk yolcusu bulunan 'Levant' adlı gulet, kayalıklara çarptıktan sonra karaya oturarak yan yattı. Tekneden denize yakıt sızıntısı olurken büyük panik yaşayan yolcular başka bir tekneyle Bodrum'a gönderildi.
Bodrum Limanı'na kayıtlı, çift kişilik dört kabini bulunan, 20 metrelik 'Levant' isimli gulet tekne, dün 2 mürettebat ve 8 yolcusuyla Gökova Körfezi'nde mavi tura çıktı. Saat 17.30 sıralarında İngiliz Limanı Okluk Koyu karşısındaki Ayın Koyu'na ulaşan tekne, buranın yakınında demirlemek istedi. Ayın Koyu'nun hemen yanı başındaki minik bir koya demirlemek isteyen teknenin kıç bölümü kayalıklara çarpıp su almaya başladı. Bunun üzerine kaptan teknenin batmasını önlemek için hemen rotayı kıyıya çevirip karaya oturmasını sağladı. Bu sırada iyice su alan tekne yan yattı. Kaptan, yardımcısıyla birlikte büyük panik yaşayan 8 Türk yolcusunu sakinleştirip tekneden inmelerini sağladı. 8 yolcu daha sonra başka bir tekneyle Bodrum'a gönderildi.

DENİZE YAKIT VE SİNTİNE SIZINTISI OLDU

Deposu zarar gören tekneden, denize yakıt ve sintine atığı sızmaya başlarken teknenin kaptanı Sahil Güvenlik ve Marmaris Liman Başkanlığı'ndan yardım istedi. Bunun üzerine bölgeye gelen Sahil Güvenlik ve Liman Başkanlığı yetkilileri, denize sızan yakıt ve sintine atığının yayılmasını önlemek için Bodrum'da faaliyet gösteren bir firmadan bariyer getirilmesi için harekete geçti.

14 Ağu 2014 - 10:18 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber