Karacalı’dan ‘Çelenk’ daveti

Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği Alanya Şubesi, Atatürkçü Düşünce Derneği Alanya Şubesi ve Eğitim–İş Alanya Temsilciliği adına bir açıklama yapan Nurettin Karacalı, 19 Mayıs törenlerinde çelenk koymalarına engel olan yönetimi ve genelgeyi eleştirdi.

Nurettin Karacalı, “Sevr paçavrasını yırtıp düşman süngüsü altında yaşamaktan kurtaran, babalarımızın kim olduğunu bilmemize ve dinimizi özgürce yaşamamıza öncülük eden, bizlere bağımsız bir vatan bırakan Kurtuluş Savaşı şehit ve gazilerini, başta Kurtuluş Savaşı Lideri Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere saygı, sevgi, minnet ve rahmetle anıyoruz” dedi.
‘PAZAR GÜNÜ ANITA ÇELENK SUNACAĞIZ’
Karacalı, açıklamasını şöyle sürdürdü: “Bu yıl 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda olduğu gibi 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nda da Ata’sına sevgisini ve minnetini göstermek isteyen Atatürkçü sivil toplum örgütlerine iktidar tarafından anayasaya aykırı olarak çıkartılan tören yönetmeliği nedeniyle resmi törenlerden sonra çelenk koyma ve saygıda bulunma isteğimize henüz olumlu bir yanıt alamadık. Her şeye rağmen yasaklama konusunda tebligat gelmezse 19 Mayıs Pazar günü saat 11.00’de resmi törenlerden sonra Ata’sına saygısını göstermek isteyen tüm halkımızı Atatürk Anıtı’nın önüne davet ediyoruz. Ayrıca 19 Mayıs Pazar günü Saat 20.00’de Atatürk Anıtı önünden başlayacak fener alayı yürüyüşüne tüm halkımızı bekliyoruz.”

#

18 May 2013 - 16:45 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber