Kaliteli bir yaşam için ‘Artıbir’

Yaşam koçu Mücella Armağan, Yeni Alanya okurlarına özel açıklamalarda bulundu. Armağan, yaşam koçunun bireye hedefe ulaşması için farklı seçenekler sunduğunu ve bu yolda destek verdiğini söyledi

Meryem KANBEROĞLU 
İSTEYEN
herkesin yaşam koçluğu yapabileceğini söyleyen Artıbir Yaşam Koçluğu sahibi ve Yaşam Koçu Mücella Armağan, aile ilişkilinin güçlendirilmesi için aile bireylerinin alacakları koçluk eğitimi kadar, öğrencileri için daha yararlı olmak isteyen eğitimcilerin de koçluk eğitimi alabileceklerini söyledi. Yaşam koçlarının bireyleri harekete geçirdiğini belirten Armağan, “Kendinizle barışık ve uyum içinde olmanızın yöntemlerini sunarız ve kaliteli bir yaşam sürmenizi sağlarız. Bir yaşam koçu, size yapabileceklerinizi hatırlatan ve eyleme geçiren kişidir” dedi. Armağan, Quantum dokunuşunun ise görülmeden inanılması imkansız bir şifa sistemi olduğunu dile getirdi.

- Yaşam koçluğu yolculuğunuz nasıl başladı?
- Bu yola çıkarken aklımda insanların bir nebze olsun hayata bakış açılarını öğrenebilmek ve onlara kendimden bir şeyler katabilmek vardı. Onlardan aldıklarımın üzerine kendi birikimlerimi de katarak güncel hayatta karşılaştıkları, baş edemedikleri problemlere çözüm üretmek istedim. Bu sebeple bu işe başladım ve gerekli sertifika programlarına katılıp, yılların bana verdiği tecrübeleri de üzerine koyarak bugüne geldim. Daima danışanlarımın yanında olmaya çalışacağım.
‘HERKES YAŞAM KOÇU OALABİLİR’
- Yaşam koçuluğu nedir ve kimler tarafından yapılır?

- Yaşam koçları, yanlışlarınızı yok etmeniz ve kendi doğrularınızı ortaya çıkartarak kabullenmeniz arasındaki çizgi ve bastırılmış düşüncelerinizi bulmanız için sizinle hareket eden kişidir. Herkes bir yaşam koçu olabilir. Yeter ki 'Yapabilirim' demesini bilmeli ve istemelidir. Yaşam koçluğu her toplulukta faydalı olabilir. Çekirdek aileden tutun, kurumsallığa kadar yolu açıktır. Her ebeveyn yaşam koçluğu yapabilme yeteneğini ortaya çıkartabilir. İlk önce eğitimi kendileri alarak çocuklarında faydalı hale getirebilirler. ‘Bazen benim tecrübem yeterli’ denilir. Tecrübeyle eğitimi bir araya getirirsek süper bir vizyon ortaya çıkarmış oluruz. Herkes yaşam koçluğu eğitimi almalıdır. Çocuklarına, eşlerine, anne ve babalarına gösterdikleri sabır ve anlayışı eğlenceli bir hale dönüştürebilirler. Öğretmenlerimizin de öğrenci koçluklarından faydalanmasını öneriyorum. Bu eğitim, çocukları daha iyi anlamalarını sağlayacak ve çocuklara nasıl daha yararlı olacaklarını planlamalarında yardımcı olacaktır. Koç hedef vermez, kişinin hedef belirlemesinde yardımcı olur.
SİZİ EYLEME GEÇİREN İTİCİ GÜÇ
- Yaşam koçu nasıl çalışır?

- Yaşam koçu, değişim için ilk adımı atarken ihtiyaç duyduğunuz kaynaklara sahip olduğunuzu ve onları nasıl etkili kullanabileceğinizi size gösterir. İçinde bulunduğunuz durumdan arzu ettiğiniz hedefe ulaşmak için farklı seçenekler sunar ve izleyeceğiniz yolda destek verir. Amacınıza ulaşmanız için sizi harekete geçiren, olumlu olumsuz alışkanlıklarınızı fark ettiren, potansiyelinizi açığa çıkaran, kendinizi tanıma yolculuğunda yol gösterir. Aile, iş ve özel ilişkileri daha sağlıklı yürütebilmek konusunda destek verir. Kendinizle barışık ve uyum içinde olmanızın yöntemlerini sunar ve kaliteli bir yaşam sürmenizi sağlar. Bir yaşam koçu, size yapabileceklerinizi hatırlatan ve eyleme geçiren kişidir.
YAŞAM KOÇU SORU SORAR
- Yaşam koçunun en önemli özelliği nedir?
- Bir koçun en önemli özelliği soru sormaktır. Koçlar için evet hayırdan öte cevabı olan sorular çok önemlidir. Çünkü sorular sahne ışıklarıdır.
İŞTE KAZANCINIZI ARTIRIR
- Yaşam koçunun faydaları nelerdir?
- Kişilerin yaşam kalitesini ve iş alanında kazancı artırır. Hedeflerinize odaklanarak arzu ettiğiniz başarılı sonuçlara ulaşmanızı sağlar. Seviyor ve seviliyor olmaktan haz duymayı, hayatınızı istediğiniz yönde kanalize etmeyi ve beklenmedik durumlarla nasıl başa çıkacağınızı öğretir.
‘QUANTUM DOKUNUŞUYLA ŞİFA BULUN’
- Quantum nedir ve faydaları nelerdir?
- Quantum dokunuşu, görülmeden inanılması imkansız bir şifa sistemidir. Etkileri öylesine hızlı ve olağan dışıdır ki hafif bir dokunuşla ağrıların azaldığını ya da yok olduğunu, açık yaraların hızla kapanmaya başladığını, kemiklerin kendilerini yeniden düzenlediklerini görebiliriz. Quantum dokunuşu, iki değişik enerji frekansına sahip bedenin bir araya gelip, enerjisi düşük olanın yüksek olana uyumlanarak şifa sürecine girmesidir. Quantum-Dokunuş eğitimi alıp nefes tekniklerini ve el pozisyonlarını öğrenen bir kişi, kendisine şifa verebildiği gibi yanındaki yada uzaktaki biri veya birilerine şifa gönderebilir. Bu şifa fiziksel bedene olduğu kadar duygusal bedene de etki eder.

30 Nis 2017 - 21:40 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber