Kalede 'Kriz' var

Alanya Kalesi'ni ziyaret eden turist sayısı, geçtiğimiz yıllara oranla düştü. Düşüş, diğer müze ve ören yerlerinde de var

AVRUPALI ve Rus turistlerin gözdesi olan Alanya'nın müze ve ören yerlerindeki ziyaretçi sayısı düştü. Yılda yaklaşık 3 milyon turistin ziyaret ettiği Alanya, deniz, kum ve güneşin yanı sıra, müze ve ören yerleriyle de ilgi çekiyor. Alanya Kalesi ve Alanya Müzesi, kente gelen turistlerin yoğun ziyaret ettiği yerlerin başında yer alırken, geçen yıla oranla ziyaretçi sayılarında düşüş görüldü. Alanya Turistik İşletmeciler Derneği (ALTİD) Başkanı Burhan Sili, bu düşüşün ekonomik kriz sonrası tatile gelen Rus turistlerin harcamalarını kısmasından kaynaklanabileceğini söyledi.

ALANYA KALESİ'NE İLGİ AZALDI

Alanya Kalesi'ni geçen yıl Nisan ayı sonuna kadar ziyaret eden 54 bin 389 kişi, 394 bin 240 TL gelir bıraktı. Bu yıl aynı dönemde 43 bin 993 ziyaretçiden 370 bin 495 TL gelir elde edildi. Alanya Müzesi'ndeki ziyaretçi sayısında geçen yılın aynı dönemine göre düşüş görülmesine rağmen müze kart satışları ve gişeden ücretli giriş nedeniyle gelirde artış görüldü. Alanya Müzesi'ni 2014'ün ilk 4 ayında 4 bin 583 kişi ziyaret ederek 7 bin 108 TL gelir bırakırken, bu yıl aynı dönemde 4 bin 206 kişinin ziyaretinden 13 bin 13 TL gelir sağlandı. Girişi ücretsiz olan Alanya Atatürk Evi'ni ise 4 ayda bin 473 kişi ziyaret etti.

'RUS TURİST SAYISI DÜŞTÜ'

Alanya'nın ağırlıklı olarak Avrupalı ve Rus turistleri ağırladığını söyleyen ALTİD Başkanı Burhan Sili, Rusya'daki ekonomik krizin ilçeye tatile gelen turist sayısını da etkilediğini belirtti. Başkan Sili, "Rusya'nın ekonomik krize girmesiyle ilçeye gelen Rus turist sayısında yılın ilk 4 ayında geçen yıla oranla yüzde 37'lik düşme söz konusu. Gelen turistin de ekonomik darlık nedeniyle tatil sırasında daha az harcama yapması olağan. Tatil sırasında harcamalarında kısıtlamalar yaparak, alışveriş ve gezilerinde daha ekonomik düşünebilirler. Müze ve ören yerlerindeki ziyaretçi düşüşü Rus turistlerin bu tip bir kısmaya gitmesinden kaynaklanabilir. Rusya pazarında yılın ilk 4 ayında gözlemlediğimiz bu düşüşe rağmen Haziran ayında eski sayıyı yakalayacağımızı tahmin ediyoruz" diye konuştu.

20 May 2015 - 11:27 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber