Kalanlar için dua ediyor

Bursa’nın İnegöl ilçesinde, patika yolun kenarındaki otların kuruması için atılan zehir, 17 büyükbaş hayvanın telef olmasına neden oldu.

KEMAL Duman, diğer hayvanlarının hayatta kalabilmesi için dua ediyor. Erzurum’dan aldığı 50 adet büyükbaş hayvanı kamyonla İnegöl’e getiren hayvan yetiştirici Kemal Duman, Metal İşleri Bölümü mevkiinde hayvanları kamyondan indirip patika yoldan Alanyurt Cumhuriyet Mahallesi Alapınar sokaktaki ahırına götürmek istedi. Uzun yolculuk sırasında acıkan hayvanlar, ahıra kadar ki yol boyunca yolun kenarındaki yeşillik alanda otladılar. Ahıra getirilen hayvanlardan bir kısmı bir süre sonra kan kusmaya ve yere yatıp çırpınmaya başladı. Can çekişen hayvanlar mundar olmasın diye birer birer kesilirken, haber verilmesi üzerine ahıra gelen veterinerler zehirlenen hayvanlara iğne vurup, serum takarak zehirlerini atmalarını sağlamaya çalıştı. Ancak müdahaleye rağmen yaklaşık 17 hayvan telef oldu. Hayvanlarının birer birer telef olmasının üzüntüsünü yaşayan hayvanların sahibi Kemal Duman, “Erzurum’dan 50 adet büyükbaş hayvan getirdim. Metal Sanayi Bölgesinde kamyondan indirip evime, damıma getirecektim. Uzun yoldan gelen hayvanlar aç. Burası yol boyu ve boş bir arazi. Bu hayvanlar yol boyunca otladı. Ahıra götürdükten 10 dakika sonra içlerine girdim ki, hayvanlar telef olmaya başladı. Hemen veterinerleri çağırdım. İki veteriner geldi, iğne vurup serum takarak hayvanları hayatta tutamaya çalıştılar. Ancak iki saat içerisinde 50 hayvandan 17 tanesi zehirlenerek telef oldu, geri kalanları da can çekişiyor” dedi. Diğer hayvanları kurtarma şansının olmadığını bildiren Kemal Duman, “Hayvanları kontrol eden Veterinerler, yeşillik alanın kuruması için sıkılan zehrin hayvanların ciğerlerini parçaladığını söylediler. Kendi tarlasına bir şey demiyoruz ama yolun kenarındaki yeşillik alanlara bile zehir serpmiş. Zehrin yeşillik alanları ne hale getirdiğine bakın. Bunları çocuklarda eller, başkasının hayvanları da otlar. Sonuçta benim hayvanlar gibi telef olur” diye konuştu.

SUÇ DUYURUSUNDA BULUNACAĞIM

Yeni ölümlerin olmaması için hayvanlarının başında nöbet tutup dua eden Kemal Duman, “Kendi tarlasına hayvanlar girmesin diye serperken, yolun etrafına da serpiyor. Yazık günah, onca hayvanım telef oldu, onca maddi zarara uğradım. Bu kişi hakkında suç duyurusunda bulunacağım. Zararımın karşılamasını isteyeceğim” dedi.

KESİLEN HAYVANLAR MEZBAHAYA GÖTÜRÜLDÜ

Ahırda, veteriner kontrolde kesilen hayvanlar incelenmek ve gerekli numunelerin alınması için traktöre yüklenerek İnegöl Mezbahasına götürüldü. Mundar olmadan kesilen hayvanlarla ilgili son kararı incelemelerin ardından veterinerler verecek.
(İHA)

26 Mar 2014 - 09:40 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber