Jet Fadıl yandı

Müfettişlerin hazırladığı rapora göre Fadıl Akgündüz'ün Caprice Gold Maldivler projesinde akrabası olan şirket yetkilileri dini duyguları istismar etti ve işleyen bir otel varmış gibi reklam vererek tüketicileri bilerek ve isteyerek aldattı

VATAN gazetesinden İlke Akgüngör'ün haberine göre, Fadıl Akgündüz ile kız kardeşi Avniye, eniştesi İbrahim ve bir dönem yeğeni Mehmet Salim Obut’un yönettiği Caprice Gold Maldivler projesine yönelik Gümrük ve Ticaret Bakanlığı müfettişlerinin hazırladığı rapora ulaştı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı bünyesindeki Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu savcısı Nihat Karpınar’a teslim edilen ve bu kişilerin polis tarafından ayrıntılı savunmasının alınmasının istenmesine yol açan raporda, Akgündüz ile akrabalarının görevi kötüye kullanma, dolandırıcılık ve nitelikli dolandırıcılık suçlarını işlediği kanaatine varıldı.

İNŞA EDİLEMEYECEK

Rapora göre Maldivler’deki ortak firmayla yaşanan ihtilaf nedeniyle Caprice Gold Maldivler’in artık inşa edilme şansı kalmadı. Müfettişler Caprice Gold Maldivler’in satış işlem ve sözleşme, reklam ve diğer uygulamalarının incelenmesi sırasında Caprice Gold Gayrimenkul Yatırım, Turizm ve İnşaat Ltd. Şti. yöneticilerinin tüketicileri bilerek ve isteyerek aldatma kastıyla bir takım usulsüz davranışlarda bulunduğunu ifade etti.

ŞANTİYE BİLE KURULAMADI

Raporda Gümrük ve Ticaret Bakanlığı müfettişlerinin tespitleri şöyle yer aldı:

- Şirketle organik bağı olan ancak hukuken bağı bulunmayan Fadıl Akgündüz, projenin reklamlarında oynadı. Kamuoyuna kurucu olarak tanıtıldı. Maldivler’e gidip şirketin asli ortağı ya da yönetim kurulu başkanı gibi toplantılara katıldı. Bunlara ilaveten yazışmalar yaparak adeta hileli davranışlara cevaz verdi.

- Sadece 818 kişiyle sözleşme yapılmışken ‘20 bin aile, 60 bin kişi ve 500 bin yatak’ gibi abartılı ifadeler kullanıldı.

- Tüketicilerden toplanan 25 milyon 431 bin lira hâlâ bu kişilere iade edilmedi.

- Toplanan para otel inşaatı (Şantiye bile kurulmadı) için kullanılmadı.

‘OTELİ BİLEREK BİTİRMEDİLER’

Fadıl Akgündüz ile kız kardeşi Avniye, eniştesi İbrahim ve yeğeni Mehmet Salim Obut hakkında suç duyurusunda bulunan 325 mağdurdan bir kısmının avukatı olan Dr. Acun Papakçı, “Raporda anlatılanlar bütün olarak düşünüldüğünde şirket yöneticilerince kartopu sisteminin benzeri olan ve ‘Ponzi sistemi’ olarak adlandırılan bir yapı kurularak, 3 proje aracılığıyla binlerce yatırımcının mağdur edildiği anlaşılıyor. Müfettişler Caprice Gold Maldivler projesinin bitmesinin mümkün görünmediğini belirtiyor. Raporun en dikkat çekici noktalarından biri şirket yetkililerinin Maldivler’deki otel inşaatını bilerek bitirmemeye yönelik davrandıklarına ilişkin tespittir. Zarar ve mağdur sayısı, şirketten para çıkışları ne kadar çabuk önlenirse o kadar azalacaktır.”

Dini duyguları istismar etti

- Tüketicilerin dini duyguları yapılan reklamlarla istismar edilerek (‘Maldivler’de Müslümanların özel adası oldu. Hayırlı olsun’ şeklinde yayınlanan reklamlar kastediliyor) satışlar artırılmaya çalışıldı.

- Maldivler’deki otel projesi için daha şantiye bile kurulmamışken işleyen bir otel varmış gibi reklamlar yapıldı.

- Şirket yöneticileri Maldivler’deki otel inşaatına yönelik taahhütlerini bilerek ve isteyerek kendi kusurlu davranışlarıyla yerine getirmedi.

- Caprice Gold Maldivler projesi için 6 milyon 775 bin liralık reklam harcaması yapıldı. Ancak reklam firmalarına paralarının bir kısmı ödenmedi. Firmalar şirkete haciz koydurdu.

21 Ara 2015 - 11:16 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber