İŞTE ŞOK RAPOR

Seçildiği günden beri icraatlarıyla tartışılan Mahmutlar Belediye Başkanı Ali Çelik hakkında inceleme yapan belediye meclis üyeleri, yolsuzlukları rapor haline getirdiler. İşte rapordan çarpıcı maddeler

MAHMUTLAR Belediyesi'nin CHP'li meclis üyeleri İbrahim Sayar, Murat Can, Mustafa Şimşek ile MHP'li Mehmet Çatal ve AKP'li Abdullah Pişkin'den oluşan Denetim Komisyonu, CHP'li Belediye Başkanı Ali Çelik hakkında inceleme yaparak yolsuzlukları rapor haline getirdiler. Şimşek dışındaki 4 komisyon üyesinin imzasının bulunduğu denetim raporunda, belediyedeki bazı alımlarda "yolsuzluk" ve "usulsüzlük" yapıldığı, "şahıslara menfaat ve çıkar sağlandığı", "ihalelere fesat karıştırıldığı" ve "kamunun zarara uğratıldığı" suçlamaları yer aldı. İşte bazı maddeler:
1- AÇIK İHALE DEĞİL DOĞRUDAN TEMİN
Mahmutlar Belediyesi, 2010 yılındaki malzeme alımlarında "açık ihale" usulü yerine "doğrudan temin" yolunu tercih etmiştir. Mal ve hizmet alımı sadece 7-8 şirketten yapılmıştır.
2- KAMU İHALE KANUNU HİÇE SAYILDI
Doğrudan temin yoluyla mal ve hizmet alımında bütçenin yüzde 10'luk bölümü kullanılabilir. Bu da 1 milyon 700 bin TL'dir. Ancak belediye 2010 yılında 4 milyon 162 bin 637 TL değerinde doğrudan temin yoluyla mal ve hizmet alımı yapmıştır. Bu da bütçenin yüzde 10'luk bölümünün çok üstünde bir rakamdır.
3- AKARYAKIT PARASINDA AÇIKLANAMAZ ARTIŞ
Belediyenin 2010 yılı içerisinde gerçekleşmiş olan akaryakıt alımı 1 milyon 254 bin TL'dir. Akaryakıt tüketiminin litre bazında geçen yıllara oranla açıklanamaz bir şekilde yükseldiği ve belediyemiz tarafından gerçekleştirilmiş çalışmalar ile araç sayısının önceki yıllara göre önemli bir farklılık göstermediği göze çarptığından, akaryakıt bedeli konusunda belediye zarara uğratılmıştır.

#

10 Mar 2011 - 00:00 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber