İşte Erdoğan'ın gönlündeki Başbakan

MKYK toplantısında Erdoğan, ‘Başbakan ve genel başkan kim olmalı’ sorusunu sordu.Abdullah Gül, Binali Yıldırım, Numan Kurtulmuş, Süleyman Soylu isimlerinin öne çıktığı listede Ahmet Davutoğlu birinci çıkıyor.

MİLLETVEKİLLERİYLE

yapılan toplantılar yanında ayrıca genişletilmiş il başkanları toplantısı devam ediyor. Bu toplantıya il başkanlarının yanı sıra, belediye ve büyükşehir başkanları katılıyor. Burada da Ahmet Davutoğlu adının öne çıktığı iddia ediliyor. Erdoğan onu işaret ediyor Bugün partinin 13’üncü kuruluş resepsiyonu yapılacak. Cuma günü ise Genel Merkez Kadın ve Gençlik Kolları toplantısı var. Erdoğan bu toplantılarda temayül yoklaması yaparak teşkilatları karara ortak yapmak suretiyle ilerleyen zamanlarda çıkacak problemleri önlemeye çalışıyor. Erdoğan’ın son üç ayda dile getirdiği prensipler alt alta yazıldığında Başbakan çıkıyor. O prensipleri yeniden hatırlayalım. 1. Genel başkan ve başbakan ayrı olmayacak. 2. Üç dönem kuralı kaldırılmayacak. 3. Emanetçi başbakan olmayacak. Bu tarife uyan isim Ahmet Davutoğlu. Gül vekil olmadığı için başbakan olamıyor Halihazırda mevcut adaylara bakıldığında şöyle bir tabloyla karşı karşıyayız. Abdullah Gül, milletvekili olmadığı için başbakan olamıyor. Yine aynı şekilde Numan Kurtulmuş, Süleyman Soylu da vekil olmadıkları için denklemin dışına düşüyor. Dolayısıyla Gül, Kurtulmuş, Soylu ihtimali kendiliğinden devre dışı kalıyor. Başbakan Erdoğan ‘emanetçi başbakan olmayacak’ sözü ve ‘üç dönem kuralının devam edeceği’ açıklaması dolayısıyla Bülent Arınç, Binali Yıldırım, Mehmet Ali Şahin isimleri de kendiliğinden elenmiş oluyor.

#

14 Ağu 2014 - 11:41 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber