İsrail’de değil Alanya’da başladı

İŞİTME Engelliler Plaj Voleybolu Dünya Şampiyonası 16-22 Eylül tarihleri arasında Alanya’da, Galip Dere Plajı'nda gerçekleştirilecek.

Türkiye İşitme Engelliler Federasyonu Başkanı Oktay Aktaş ve Uluslararası İşitme Engelliler Spor Organizasyonu Teknik Delegesi John Knetzger, Alanya Belediyesi Engelliler Merkezi'nde şampiyona öncesi ortak basın toplantısı düzenledi. Şampiyona hakkında bilgiler veren Knetzger, organizasyona daha önce Ukrayna ve İsrail'in ev sahipliği yapmak istediğini belirtti. Ukrayna'dan bütçe yetersizliği nedeniyle vazgeçildiğine dikkat çeken Knetzger, şampiyonanın güvenlik gerekçesiyle İsrail'de yapılmadığını da vurguladı. Bu nedenle Alanya'ya gelerek gözlem yaptığına değinen Knetzger, "Alanya daha önce pek çok spor organizasyonuna ev sahipliği yapan bir şehir. Yapılan organizasyonlardan oldukça etkilendim. Türkiye'ye çok teşekkür ediyoruz. İsrail'de güvenlik anlamında tedirgin olduk. Ukrayna çok güçlü bir program hazırlamasına rağmen ayrılan bütçe çok azdı. Bu etkenlerden dolayı iki ülkeden vazgeçerek Türkiye'yi tercih ettik" dedi. TÜRKİYE'DEN 4 TAKIM KATILACAK İşitme Engelliler Federasyonu Başkanı Oktay Aktaş ise organizasyonun Türkiye için ilk olduğuna vurgu yaptı. Şampiyonaya 15 ülkeden 17 kadın ve 17 erkek takımın katılacağını kaydeden Başkan Aktaş, Türkiye'nin şampiyonada 4 takımla madalya arayacağını söyledi. İşitme Engelliler Plaj Voleybolu Dünya Şampiyonası, dün düzenlenen açılış seremonisiyle başladı.

#

17 Eyl 2012 - 02:37 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber