İskelede bariyere tepki

Kent kimliğine sahip çıkmak zorunda olduklarını söyleyen Alanya Kent Konseyi Başkanı Nurhan Özcan, iskeleye konulan demir bariyerlere tepki gösterdi

- Erkan UYSAL

ALANYA Kent Konseyi Başkanı Nurhan Özcan, İskele'deki demir bariyerlerin kaldırılması gerektiğini söyledi. Yerel Gündem 21 Evi'nde kent konseyi yürütme kurulu toplantısında konuşan Özcan, konseyin rıhtım çevresinde meydana gelen tartışmaları kaygıyla izlediğini söyledi. Özcan, "Mülkiyeti kamu adına Hazine'ye ait olan rıhtım çevresindeki kamusal alan ihale ile kiraya verilmiş, kiraya verilen bu alanda kiracı tarafından görüntü kirliliği oluşturan demir korkuluk ve çevreye zarar veren birtakım ilaveler yapıldığı bizler ve halkımızca gözleniyor. Alanya kamuoyunun aynası olan Alanya Kent Konseyi, halktan aldığı tepkiler ve yürütme kurulunun gözlemleri sonucunda, bu uygulamaların rıhtımın tabii yapısına ters düşeceği, görüntü kirliliği yaratacağı ve halkın çevreyi rahatça gezmesini engelleyeceği için kaldırılması gerektiği inancına varıldı. Halka açık yerlere yapılan yapılar, ilgili resmi kurumları ilgilendirdiği kadar, halkı da ilgilendiriyor. Bu tür yerlere yapılan yapı ve tesislerden beklenen şey, kar amacından ziyade şehrin doğal yapısına uygun olması gerekliliğidir. Alanya Kent Konseyi yönergesinin 6. maddesinde belirlenen görevlerinin yer aldığı d bendine göre, 'Kent kimliğine ilişkin tarihi, kültürel, doğal ve benzeri değerlere sahip çıkmak' ile görevlendirildi. Bu itibarla Alanya Kent Konseyi yönergesinin 1. maddesinin d ve e bentlerine göre, Alanya halkı ve sivil toplum kuruluşları ile ilgili aldığımız kararın Alanya Belediyesi ve ilgili kurumlarca dikkate alınacağına inanıyoruz. Alanya Kent Konseyi olarak rıhtım bölgesinde yapılan bu uygunsuz yapıların ivedilikle kaldırılması için görüş birliği içinde olduğumuzu bildirir, Alanya Belediyesi ve ilgili kurumların gerekli işlemleri yapacağına ilişkin inancımızı kamuoyu ile paylaşırız" dedi.

28 May 2015 - 01:35 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber