İş kazalarında yılda kaç kişi ölüyor?

İş Sağlığı ve Güvenliği Profesyonelleri (İSAG) Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Levent Kavlak, ulusal bir sorun olan iş kazaları ve meslek hastalıklarının önüne geçerek, ülke insanlarına sağlıklı ve güvenli çalıma ortamı oluşturmaya çalıştıklarını söyledi

 KAVLAK, 143 ülkeye iş sağlığı ve güvenliğini anlatırken, dünyada iş kazaları nedeniyle yılda 2 milyon 300 bin kişi hayatını kaybettiğini, 2.8 trilyon dolarlık zarar olduğunu açıkladı.
Almanya'nın Frankfurt'ta kentinde 3 yılda bir düzenlenen bu yıl 24-28 Ağustos tarihleri arasında düzenlenen '20'nci Dünya İş Sağlığı ve Kongresi'ne davetli olarak katılan Levent Kavlak, 4 gün süren fuarda stant açıp, 143 ülkenin katıldığı kongrede sunum yapma imkanı bulduklarını söyledi. Ankara'da 3 yıl önce kurdukları dernekle faaliyete başladıklarını belirten Kavlak, şöyle dedi:
"Ulusal bir sorunumuz olan iş kazaları ve meslek hastalıklarının önüne geçerek, ülkemiz insanlarına sağlıklı ve güvenli çalışma ortamları oluşturmaya çalışıyoruz. Bu çalışmaların başarıya ulaşabilmesi için iş sağlığı ve güvenliği alanında başarılı olan ülkelerdeki çalışmaların takibini yapabilmek amacıyla uluslararası toplantılar, kongreler, seminerler, paneller, konferanslar, fuarlar ve buna benzer etkinliklerin içerisinde olmak amacıyla çalışmalar başlattık."
Levent Kavlak, 20'nci Dünya İş Sağlığı ve Güvenliği kongresinde İLO Başkanı Guy Ryder'in verdiği bilgilere göre Dünya'da her yıl 2.3 milyon kişi iş kazalarından ve meslek hastalıklarından dolayı yaşamını kaybettiğini, her gün 860 bin iş kazası gerçekleştiğini ve yıllık Dünya'ya maliyetinin 2.8 trilyon dolar olduğunu hatırlattı. Kavlak, şöyle dedi:
"Kongrede yapılan sunumda, her iş güvenliği yatırımın 2 katı olumlu geri dönüş sağladığını belirtildi. Almanya'da 100 yıl önce her yıl 10 bin çalışan kaybedilirken, bu sayının son yıllarda 500 kişinin altında olduğu, bunu her ülkenin başarabileceği kaydedildi."
Kongrede, İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürü Kasım Özer, madencilikte iş sağlığı ve güvenliği üzerine bir sunum yaptı. Özer, şöyle devam etti:
"Ölümcül iş kazalarının olmayacağı bir dünyanın mümkün olduğu ve bunun gerçekleşmesi için global bir işbirliği, sektör içerisinde daha çok İSG profesyoneli, daha çok yatırım ve sabır gerekmektedir.Tüm bunların hemen gerçekleşmesini beklemek gerçekçi olmayacağı gibi bazen düşerek, bazen kalkarak da olsa insanı yaşatmanın zorunluluk olduğunu bilmekle birlikte buna kalpten inanmamız gerekmektedir. İçerisinde bulunduğumuz yüzyıl bu çalışmaların gelişimlerine tanık olacaktır."

07 Eyl 2014 - 13:00 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber