İpek Böceği sergisi açıldı

Alanya'da Özel Hayat Ufuk İlköğretim Okulu öğrenci velileri, ipek böceği kozasından çiçek ve hediyelik eşya sergisi açtı.

Okul yönetimi tarafından Milli Eğitim Bakanlığı'nın düzenlemiş olduğu Okullar Hayat Olsun projesi çerçevesinde açılan ipek böceği kozasından hediyelik eşya ve çiçek kursuna, veliler de katıldı.

Okulda yapılan serginin açılışına Alanya Belediye Başkanı Hasan Sipahioğlu, Antalya İl Genel Meclisi Üyesi Necati Yıldırım, iş adamları ve kursiyerler katıldı.

Başkan Sipahioğlu, ipek böceği kozası üretimini tekrar hayata geçirilmesi noktasında belediye olarak çalıştıklarını söyledi. Her türlü sunilikten uzak, doğal, kıymetli ve kaliteli ipeği yeniden üreterek kaybolmaya yüz tutmuş geleneği canlandıracaklarını dile getiren Sipahioğlu, bu geleneği ekonomiye kazandıracak bir dizi çalışmanın adımlardan biri olduğunu söyledi.

Bu kapsamda daha önce kurslar açtıklarını anlatan Sipahioğlu, "Alanya'nın hanımları ipek böceği kozasından çiçek ve hediyelik eşya yaparak bunu birer meslek noktasına taşıdılar. Bunun da bizlerin Alanya'daki Çin malı üretiminden kurtulmasına güzel bir vesile olmasını diliyorum" dedi.

Okul Müdürü Muhterem Kılınç da öğrenci velilerinin çocukları beklerken boş zamanlarını değerlendirmek istediklerini belirterek, kurs sonucunda hanımların el emeği, göz nuru nadide çalışmalarını bir araya getiren bir sergi açtıklarını söyledi.

13 velinin yaklaşık 3 aylık eğitimlerinin sonucunda ürünlerin çıktığını söyleyen Kılınç, "Okulumuzun dışarıya açılması için böyle bir kurs açıldı. Bu işin uzmanı da bir velimiz olunca 3 aylık bir grup oluşturduk. Velilerimiz çok büyük ilgi gösterdiler. Çok güzel ve natürel bir çalışma. Ortaya çıkan ürünlerde de gösterdi ki gerçekten iyi bir faaliyete imza atılmış. Ben katılan velilerimizin hepsine çok teşekkür ederim" diye konuştu.

#

22 Oca 2013 - 11:18 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber