İnternetten oto alırken bu tuzağa düşmeyin

Motorlu Araç Satıcıları Federasyonu (MASFED) Başkanı Aydın Erkoç, internette reklamını görüp beğendikleri araç "başkasına satılmasın" diye kapora gönderen pek çok kişinin dolandırıldığını belirterek, alıcılara bu konuda dikkatli olmalarını önerdi

ERKOÇ, AA muhabirine yaptığı açıklamada, son günlerde internette piyasa değerinin altında gösterilerek tüketici için cazip kılınan pek çok araç alışverişinde "kapora dolandırıcılığı"nın arttığını söyledi.

Vatandaşların satıcının güvenirliliğini teyit etmeden kapora yatırmaması gerektiğini vurgulayan Erkoç, "İnternetten araç alanlar, kapora yatırırken iyi düşünsün. Anlaşma yapılırken ve önden ödeme yapılırken çok dikkat edilmesi gerekmektedir" dedi.

MASFED Başkanı Erkoç, kapora dolandırıcılığının yanı sıra vatandaşların kilometresiyle oynanmış, ağır kazalara karışmış, ciddi teknik ve kalıcı sorunları olan araçları farkına varmadan ve değerinin çok üstünde paralar vererek alıp mağdur olabildiğini de aktardı.

İKİNCİ ELDE NELERE DİKKAT ETMELİ

Araç satın alacakların mağduriyet yaşamaması için çok dikkatli olmaları ve güvenilir ticarethanelerle bu alışverişi gerçekleştirmeleri gerektiğini anlatan Erkoç, şunları kaydetti:

"Öncelikle tüketiciler, ikinci el araç alırken kayıtdışı satış yapan kişileri değil, güvenilir ciddi kurumları tercih etmesi şart. Otomobil, otomobil ticarethanelerinde alınıp satılması gereken bir üründür. İkinci el araç alacak vatandaşlara bazı pratik tavsiyelerde bulunabiliriz. Öncelikle alacakları aracı çok dikkatlice ve aydınlık bir ortamda incelemeliler. Tanıdık bir motor veya kaporta ustası varsa birlikte gidebilirler. Aracın ruhsatını kontrol etsinler, araba üzerindeki motor ve şase numarasıyla ruhsattaki numaraların aynı olmasına dikkat etsinler. Motor ve şaside bir yama, kaynak gibi durumların olmamasına dikkat etsinler. Aracın sicil kayıtlarını araştırmak gerekiyor, geçmişte kazası var mı, varsa nerelerinde ve ne boyutta bunları bilmeleri gerekir."

14 Ara 2015 - 12:25 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber