İlk yıkım Mahmutlar'daydı

"Kentsel Dönüşüm Projesi" kapsamında yıkımlar başladı. Mahmutlar'da bulunan ve 3 bloktan oluşan 27 yıllık site yıkıldı

ÇEVRE ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yürütülen "KentselDönüşümProjesi" kapsamında, Alanya ve çevresindeki ilkyıkım Mahmutlar Beldesi'nde yapıldı. Mahmutlar'ın girişinde kullanılmayan 27 yıllık ve 3 bloktan oluşan site, iş makineleri ile yıkıldı. Projeyi yürüten müteahhitlik firması müdürü Aşur Bal, yıkımın 1 hafta içerisinde bitirileceğini ve akabinde yeni inşaat çalışmasına başlanacağını söyledi. Bal, "Yasanın mükelleflere ve müteahhitlere ayrı getirisi var. Bu sitedeki mükellefler 18 ay boyunca 400 TL'lik kira yardımı alacak. Ayrıca düşük faizle konut kredisi alma imkanı da sağlanacak" dedi. Yıkılan binaların yerine yapılacak yeni binaların 1 yıl içinde tamamlanarak sahiplerine teslim edileceği ifade edildi.

27 Ara 2013 - 00:24 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber