İkinci istifa Alanya'dan

Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu (TBESF) Yelken Branşı Teknik Kurulu Üyesi ve Alanya Yat ve Yelken Kulübü Başkanı Cemal Özdiyar, 2 paralimpik milli sporcunun Avustralya'da düzenlenen 'Dünya Yelken Şampiyonası'na tekne kiralanamadığı için katılamamasına tepki göstererek federasyondaki görevinden istifa etti

TÜRKİYE Paralimpik Yelken Milli Takımı'nın sporcuları Muğla'dan Hüseyin Akbulut ve Mersin'den İbrahim Kalay, TBESF tarafından 2 adet '2.4 MR Paralimpik Yelkenli Tekne' (tek kişilik) tahsis edilemediği için Avustralya'nın Melbourne kentinde düzenlenen 'ISAF Dünya Yelken Şampiyonası'na katılamadılar. Buna tepki olarak TBESF Yelken Branşı Eğitim Kurulu Üyesi Volkan Hatunoğlu görevinden istifa etti. Federasyona tepki olarak ikinci istifa da Alanya’dan geldi. Alanya Yat ve Yelken Kulübü Başkanı Özdiyar, 2 yıldır yer aldığı TBESF Yelken Branşı Teknik Kurulu'ndaki üyelik görevinden istifa etti.

'TEKNE KİRALAMAYI UNUTMUŞLAR'

Özdiyar, teknik kurul üyesi olmasına rağmen 'ISAF Dünya Yelken Şampiyonası'yla ilgili hiçbir bilgisi olmadığını ve onayının alınmadığını söyledi. Organizasyon öncesi federasyon yetkililerinin Avustralya'dan tekne kiralamayı unuttuğunu öne süren Özdiyar, "Avustralya'daki bu yarış, '2016 Rio Paralimpik Oyunları' için kota veren önemli bir yarıştı. Sporcuların uçak biletleri, vizeleri ve otel rezervasyonları yapılmasına rağmen tekne kiralamayı unutuyorlar. Buna tepki olarak istifa kararı aldım. İstifa yazımı posta dışında elektronik ortamda da gönderdim" dedi.

'ÜSTÜ KAPATILMAYA ÇALIŞILIYOR'

Federasyon başkanı'nın gerekçe olarak 'tekne bulamadık' dediğini öne süren Özdiyar, "Özür diledi ancak bunun sorumluları hakkında soruşturma açmadı. Bu olayın üstü kapatılmaya çalışılıyor. Bu sporcuların amacı spor yapmak. Onların bütün umutlarını ve hayallerini böylesine basit bir hatayla yıkmanın doğru olmadığını düşünüyorum" diye konuştu.

19 Ara 2014 - 02:52 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber