İki ilimizde facia: 20 ölü

İki ilimizden art arda gelen facia haberleri ve görüntüleri adeta yürekleri deldi geçti. Bir umut uğruna denize açılan göçmenlerden 13'ünün cesedi Balıkesir'de, 7'sinin cesedi de İzmir'de kıyıya vurdu

BALIKESİR'İN

Ayvalık İlçesi’ne bağlı Altınova Mahallesi’ndeki Martı Sitesi sahiline şu ana kadar çoğu çocuk olan 13 kaçak göçmenin cansız bedeni vurdu. Ölü sayısının artmasından endişe edilirken bir facia haberi de İzmir'in Dikili İlçesi'nden geldi. Dikili'nin Kumburnu mevkiinde kıyıya cocuk ve kadınların da bulunduğu 7 mültecinin daha cansız bedeni vurdu.

Bugün saat 05.00 sıralarında, İzmir'in Dikili İlçesi'ne bağlı Salihleraltı bölgesinden Yunanistan'ın Midilli Adası'na geçmek için denize açılan 22 kaçak göçmenin içinde bulunduğu lastik bot, bir süre sonra alabora oldu.

Fırtınalı havada, dalgalı denizde suya düşen kaçaklardan çoğu çocuk olan 13 kişinin cesedi Balıkesir'in Ayvalık İlçesi'ne bağlı Altınova Mahallesi'ndeki Martı Sitesi Sahili'ne vurdu.

Yüzerek mendireğe çıkıp canlarını kurtaran 6 kaçak da sahil güvenlik ekipleri tarafından, fırtına nedeniyle güçlükle yanaşılıp kurtarıldı.

Kurtarılan kaçaklar Cunda Adası'na götürüldü. Sağ kurtarılan ve uzun süre suda kaldıkları için vücut ısılarının düşmesiyle hipotermi geçirdikleri belirlenen diğer 6 kaçak ise Ayvalık Devlet Hastanesi'ne kaldırılıp, tedaviye alındı.

9'u kurtarılan, 13'ü ise yaşamını yitiren kaçakların tamamının Irak ve Cezayir uyruklu olduğu belirtildi.

AYNI GÜN İKİNCİ GÖÇMEN FACİASI, KIYIDA 7 CESET DAHA

Ayvalık sahiline vuran cansız bedenlerin şoku yaşanırken bir facia haberi de İzmir'in Dikili İlçesi'nden geldi. İzmir'in Dikili İlçesi Kumburnu mevkiinde kıyıya cocuk ve kadınların da bulunduğu 7 mültecinin daha cansız bedeni vurdu.

Yetkililer mültecilerin botlarla Dikili Salihleraltı mevkiindeki sazlık alandan açıldığını dalgaların etkisiyle lastik botların alabora olduğunu duyurdu. Aynı yerden açılan başka bir botun batmasıyla ölen 13 kişinin cesedi de Altınova'da sahile vurmuştu.

EN SON KAHREDEN HABER AYDIN'DAN GELMİŞTİ

Aydın'ın Kuşadası İlçesi'nde Kuşadası Körfezi açıklarında Suriyeli kaçak göçmenleri taşıyan tekne alabora olmuş, 11 kişi hayatını kaybetmişti, feci olayda 7 kişi de sağ kurtarılmıştı. Denizde ölüm kalım savaşında hayata tutunamayan biri 1.5, diğeri 25 yaşlarında iki kişinin cesetlerinin kaybolmaması için batan tekneye ellerinden iple bağlandığı ortaya çıkmış bu görüntü yürekleri dağlamıştı...

05 Oca 2016 - 15:20 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber