İhmal sonucu bir bebek doğum sırasında öldü

Muğla'da, iddiaya göre doğum sırasında doktor ihmali sonucu kalbi duran bebek hayatını kaybetti. Bebeğin ailesi, hastane yöneticileri, doktor ve hemşireler hakkında suç duyurusunda bulundu.

MENTEŞE İlçesi'nde, ilk çocuğuna hamile olan 24 yaşındaki ev hanımı Aysun Koca, dün akşam saatlerinde sancılarının artması üzerine ailesi tarafından Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi (MSKÜ) Kadın Doğum Servisi'ne götürüldü. Sabah yeniden sancısı tutan Koca, doktorlar tarafından normal doğum yapmak üzere ameliyathaneye alındı. Doğum sırasında kalbi duran kız bebek, doktorların tüm müdahalesine rağmen hayata tutunamadı.
Doktor ve hemşirelerin eşiyle ilgilenmediğini ve bebeğinin ihmal sonucu yaşamını yitirdiğini ileri süren baba Ferdi Koca, Menteşe Hamdi Bey Polis Merkezi'ne giderek hastane yöneticileri, doktor ve hemşireler hakkında suç duyurusunda bulundu. Hastaneye geldiklerinde kendilerine, bebeğin kalp atışlarının normal olduğunun belirten Ferdi Koca, "Eşim sabah erken saatlerde ameliyata alındı. Panik halinde biri kadın üç doktor ameliyathaneye girdi. Daha sonra ameliyathanedeki görevli, çocuğun öldüğünü söyledi. Ben de olayın ardından polisi aradım" dedi.
Anne Aysun Koca ise doğum öncesi bebeğin sağlıklı olduğunu, sezaryen olmak istediğini, fakat doktorların bunu kabul etmediğini ileri sürdü. Doktorun nöbetçi olmasına rağmen hastanede durmadığını iddia eden acılı anne Aysun Koca, "Doktora sancım var sezaryenle alın dedim. Kendisi burada nöbetçiydi. Nöbetçi olduğu halde hastanede durmadı. Üç defa kustum, bu normal değildi. Çok ağrılarım vardı. Çocuğumun öldüğünü bile bana söylemediler" diye konuştu.
Muğla Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Dr. Murat Himoğlu da olayla ilgili inceleme başlatıldığını açıkladı. Hastanın başka bir doktor tarafından takip edildiğini söyleyen Himoğlu, rahimde açılma olmadığı için doğumun sabah saatlerine aldığını öğrendiğini ifade etti.
Bebeğin cenazesi, cumhuriyet savcısının hastane morgunda yaptığı incelemenin ardından ailesine teslim edildi. Ölen bebeğin Kavaklıdere İlçesi Bellebol Mahallesi'nde toprağa verildiği öğrenildi.

07 Eyl 2014 - 09:15 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber